Rozmarin
Desi esti obisnuita sa il folosesti mai degraba in prepararea retetelor cu cartofi sau peste, rozmarinul pare sa fie un condiment exceptional in asezonarea carnii de vita. Ii intensifica gustul intr-un mod exceptional: aromele puternice ale mirodeniei transforma gustul usor neplacut al acestui tip de carne intr-o desfatare a simturilor.
Menta
Menta este o planta aromatica exceptionala, care poate fi utilizata atat in deserturi, cat si in aperitive sau feluri principale de mancare. Gustul proaspat si racoritor al mentei se combina foarte bine atat cu legumele, cat si cu fructele sau carnea, intensificandu-le aromele si oferindu-le un gust nou si delicios.
Scortisoara
Scortisoara are meritul de a fi condimentul care scoate orice preparat din monotonie si care transforma, in mod miraculos, preparatele fara gust, in adevarate delicatese. Ai un terci de ovaz pe care trebuie sa-l mananci in dieta, dar gustul lui fad lasa de dorit? Adauga-i un varf de scortisoara si transforma-i aromele in adevarate delicii! Trebuie sa bei zilnic un ceai din plante al carui gust nu te incanta deloc? Adauga-i putina scortisoara si il vei bea cu mai multa placere. Scortisoara se potriveste nu doar in deserturi si bauturi, ci si in supe sau preparate cu carne.
Usturoi
Usturoiul este un condiment care schimba rapid gustul oricarui aliment, facandu-l mai ademenitor atat pentru simtul olfactiv, cat si pentru cel gustativ. Este si foarte versatil, putand fi adaugat in aproape orice tip de preparat: salate, supe, tocanite, fripturi etc.
Chili
Un alt condiment care reuseste sa transforme preparatele plictisitoare in adevarate atractii culinare pentru gurmanzi este pudra de chili. Daca esti pasionat de mancaruri mexicane, foarte picante, atunci condimenteaza-ti preparatele preferate cu un varf de cutit de pudra de chili si le vei manca cu mai multa pofta.
Sursa foto: alphacoders.com