Sfaturi culinare

#piure cartofi #retete piure #piure #sfaturi culinare

Credeai ca stii sa prepari piure de cartofi? Iata cum il prepara bucatarii profesionisti

Prepararea piureului de cartofi poate parea banala. Ei bine, vei fi surprins sa aflii ca pana acum ai preparat piureul de cartofi gresit. Iata de ce trebuie sa tii cont daca vrei sa prepari piureul ca un adevarat Chef.

1. Foloseste cartofi diferiti in proportii egale. Astfel piureul nu va avea doar o textura mai placuta ci si un gust mai bun. Foloseste atat cartofi rosii cat si cartofi albi, fainosi.

2. Spala bine cartofii inainte de a-i fierbe. Este esential sa nu sari peste acest pas. Cartofii trebuie spalati foarte bine ininate de a-i curata de coaja dar si dupa taiere, pentru a elimina surplusul de amidon.

3. Pune cartofii in apa rece si lasa-i sa fiarba. Nu ii pune in apa fierbinte, deoarece se vor fierbe prea mult in exterior si prea putin in interior.

4. Scurge-i bine de surplusul de apa, inainte de a-i pasa.

5. Foloseste unt de calitate in prepararea piureului. Acesta ii va da o aroma distincta.

6. Nu adauga laptele rece, ci incalzit.

Sursa foto: cuisinecompanion.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului