Sfaturi culinare

#alegere pepene #pepene rosu #pepene #pepene verde

Cum alegi cel mai bun pepene rosu. Secretul pe care putine persoane il stiu

Pepenele rosu este fructul verii si toti romanii il consuma in cantitati mari in perioada estivala. Cel mai dificil este insa sa alegi pepenele, mai ales daca nu il poti testa inainte de a-l cumpara. Totusi, exista cateva trucuri care te pot ajuta sa alegi un pepene copt, dulce si zemos. Dupa ce vei citi acest articol, cu siguranta nu vei mai avea probleme data viitoae cand mergi la piata.

 

Asadar, atunci cand alegi pepenele, cel mai important este sa ii analizezi codita. Aceasta trebuie sa fie verde si nu uscata, caci inseamna ca pepenele a fost cules de mult timp.

De asemenea, atunci cand testezi pepenele sa vezi daca este copt, incearca sa il lovesti cu degetul. Daca sunetul care se aude este unul care seamana cu cel de “gol”, inseamna ca pepenele este copt. In cazul in care acesta suna a “plin”, atunci ai in fata un fruct crud.

De asemenea, cu siguranta ai observat ca pe pepeni se regasesc pete galbene sau albe. Cel mai indicat este sa ii algi pe cei care au pete galbene sau portocalii, si nu albe.

Se pare ca specialistii au reusit sa distinga intre calitatile pepenilor alungiti si cei rotunzi. Astfel, daca preferi un fruct zemos, alege mereu pepenii alungiti. Daca, pe de alta parte, vrei o felie de pepene dulce, opteaza pentru unul rotund.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare