Sfaturi culinare

#prajitura #prajituri #sfaturi culinare #glazura

Cum faci glazura pentru prajituri

Glazura acopera prajiturile, le dau un gust bun si le ofera un aspect apetisant. Pe cat de bine arata, insa, pe atat de complicat este uneori sa obtii o glazura perfecta. Trebuie doar sa stii cateva tehnici si ponturi pentru ca prajitura sa fie acoperita uniform si neted, fara ca glazura ta sa fie prea apoasa sau prea tare.

Iata in continuare cum sa faci glazura pentru prajituri:
 

1. Alege tipul de glazura
 

Glazura se face de obicei din zahar, ciocolata, fistic etc. Foloseste un fond care sa contrasteze cu modelele mici, pentru ca prajitura sa arate cat mai atractiv.
 

2. Foloseste instrumentele potrivite
 

Daca nu apelezi la tehnicile manuale, simple sau daca vrei ceva mai elaborat, cumpara un set pentru decorarea prajiturilor. Astfel de seturi contin cel putin un sprit cu mai multe duze pentru decorat , cuttere si forme de decorat, impreuna cu retete pentru prajituri.
 

3. Foloseste numai putin unt sau ulei
 

Pentru a evita ca glazura sa se inmoaie prea tare, nu folosi decat foarte putin unt sau ulei. In general, glazura se pune calda pe tort, iar daca folosesti prea mult ulei sau unt, compozitia va fi prea moale si nu vei putea sa decorezi cu ea.
 

4. Realizeaza compozitia cu grija
 

Respecta indicatiile retetei pentru prepararea glazurii. Daca faci o glazura de ciocolata, aceasta se topeste intr-un sirop (de zahar, dulceata etc), la caldura , apoi se ia de pe foc, amestecand mereu. Este important sa amesteci foarte bine glazura pentru a avea o compozitie omogena. Daca ai o compozitie prea groasa, adauga cateva picaturi de lapte, pana obtii compozitia dorita.
 

5. Aplica glazura
 

Daca intinzi glazura pe toata suprafata, ai neaparat nevoie de un cutit lung, cu lama lata. Daca faci diverse desene, foloseste formele pentru decorat. Pune in spriter glazura, asigura-te ca nu sunt bule de aer si apoi fa cateva incercari pe o hartie cerata, inainte sa aplici pe prajitura. Unele modele, precum frunzele, au nevoie de anumite miscari si este bine sa exersezi putin, daca nu ai deja experienta.
 

6. Dupa aplicarea glazurii
 

Lasa prajitura la temperatura camerei pana cand glazura se intareste. Este nerecomandat ca prajitura sa fie pusa imediat la rece, deoarece glazura poate deveni mata sau poata sa se fisureze.
 

Sursa foto: taste.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete