Sfaturi culinare

#produse bio #sfaturi culinare #e-uri #produse naturale #mancare acasa

Cum faci produse naturale la tine in bucatarie

Produsele naturale sunt o varianta sanatoasa la mancarurile cumparate din supermarket. Daca dispui de timp pentru a gati anumite ingrediente si alimente de care ai nevoie in mancare, poti obtine produse naturale 100%, facute chiar in bucataria ta.

Iata cateva exemple de produse naturalee pe care le poti face oricand:

1. Esenta de vanilie

Esenta de vanilie este nelipsita din orice bucatarie, iar ea poate fi obtinuta in casa . Alege o pastaie de foarte buna calitate, lucioasa, flexibila, usor cleioasa, plina cu seminte. Taie-o pe lungime, apoi in bucati si pune-o intr-o sticla. Toarna votca peste ea cu 40% alcool, pana o acoperi. Sigileaza bine sticla si las-o intr-un loc intunecat jumatate de an. Agita sticla zilnic in prima luna.

2. Fructe si legume uscate

Fructele si legumele uscate sunt produse naturale sanatoase, ieftine si pot fi folosite in diverse preparate, pe toata durata anului. Deshidrateaza-le in cuptor sau foloseste un deshidrator de fructe si legume. Afla Cum sa faci fructe uscate.

3. Iaurt de casa

Iaurtul de casa este o alternativa la cel din comert, care poate contine aditivi sau alte substante nedorite. In special pentru copii, iaurtul de casa este un produs mai sanatos. Pentru a pregati iaurt de casa, poti folosi un aparat special conceput pentru asa ceva. Afla mai multe despre aparatul de facut iaurt.

4. Paste

Unul dintre cele mai bune produse naturale sunt pastele de casa. Poti face o cantitate mai mare, pe care apoi sa o pui la uscat si sa o pastrezi in pungi sigilate. Pentru pastele de casa ai nevoie numai de apa, faina, oua si sare. Acestea sunt unele dintre cele mai utile produse naturale, sunt simplu de facut si le poti pastra multa vreme in camara.

5. Maioneza

Maioneza din comert contine multi conservati, astfel incat este indicat sa faci maioneza de casa ori de cate ori ai nevoie, in cantitati limitate. Ca orice sos, cel facut in casa este mai sanatos decat cel cumparat, deoarece nu are coloranti, conservati, E-uri, sare etc.

6. Carnati

Cand vrei sa te bucuri de produse naturale facute din carne tocata, carnatii de casa pot fi o o solutie. Daca cei din comert nu pot fi verificati din punct de vedere al continutului, cei de casa sunt facuti numai din ingrediente alese de tine, uscati si pastrati o perioada indelungata.

7. Otet aromat

Din plante aromatice poti pregati un otet balsamic parfumat. Afla Cum sa faci otet balsamic aromat la tine acasa.

foto : gourmetfood.about.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare