Sfaturi culinare

#ingrediente pizza #sos pizza #blat pizza #pizza

Cum iti dai seama ca mananci o pizza buna

Pizza este preferata de multi dintre noi. Fie ca o comandam la restaurant, fie ca pizza este livrata sau ca incercam sa o preparam in propria bucatarie, reprezinta un preparat care face deliciul unei mese imbucuratoare. Gustul se educa, in timp devine rafinat si pretentios. Daca vrei sa afli in ce consta o pizza buna, tine cont de cateva elemente.

1. Blatul

O felie buna de pizza incepe cu un aluat bun. Acesta trebuie sa fie bine facut, sa aiba o crusta crocanta, iar in interior sa fie pufos si usor. Este un indiciu ca blatul a fost lasat suficient timp sa creasca si sa se raceasca. In clipa in care ai luat felia de pizza in mana este important ca aceasta sa se indoaie, nu trebuie sa fie rigida, iar cu prima muscatura sa simti blatul moale, pufos.

2. Sosul

Sosul nu are voie sa aiba un gust fad, adica sa fie pur si simplu dulce. Note de busuioc, oregano este de preferat sa iti incante papilele gustative, sa faci asadar un efort pentru a iti da seama ce contine sosul.

Un sos bun este un mix creat din mai multe ingrediente. tine minte si pentru tine, cand vei prepara un sos de pizza, pe langa rosiile si sucul lor, asezoneaza cu sare, piper, frunze de busuioc, oregano uscat.

3. Ingrediente putine si proaspete

Pizza autentica nu inseamna sa fie un blat incarcat cu tot ce se poate, gustul bun nu consta in cat de bogata este. La inceputurile ei, pizza realizata de italieni insemna o bucata de focaccia peste care erau asezate rosiile si se presarau cateva mirodenii. Azi, in functie de tipul de pizza pe care o preferi, ingredientele variaza, insa pentru un gust bine definit nu vei intalni un amestec haotic. De exemplu, pizza Margherita are de regula rosii proaspete, sos de rosii si mozarella.

Ingredientele proaspete le vei recunoaste, ele se pastreaza foarte bine chiar si dupa ce au fost gatite. Asadar, nu cantitatea, ci calitatea conteaza.

4. Branza

Acorda atentie branzei. Aceasta trebuie sa fie pe deplin topita. Cantitatea de branza este necesar sa fie generoasa, insa nu sa arate ca o patura care acopera intreg blatul. Balanta ingredientelor pe o felie de pizza va fi asadar echitabila. Asa cum stii, branza cel mai des folosita pentru pizza, care se foloseste inca de la inceputurile ei, este mozarella. Proaspata, aceasta  are un gust dulce si o textura elastica.

Ce pizza ai pofta sa mananci? Esti la birou sau acasa? Comanda sortimentul preferat si testeaz-o cat este de buna!

Sursa foto: Pixabay.com

                                                                                                                              Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete