Coaja rasa, la borcan
Sursa foto: specialforkblog.com
Inainte sa pregatesti un fresh sau sa folosesti pulpa de portocala pentru un tort, spala bine fructul si rade-i coaja pe razatoarea mica. Pune-o intr-un borcan si adauga deasupra zahar. La coaja de la doua portocale e suficient o lingura rasa de zahar. Agita bine borcanul si lasa-l la frigider. De fiecare data cand prepari o prajitura iti iei de acolo cantitatea necesara.
Coaja de portocala confiata
Sursa foto: butterbadge.wordpress.com
O alta varianta, putin mai complicata, este sa o confiezi. Curata cinci portocale si pune cojile intregi intr-o oala peste care adauga 2,5 litri de apa. Lasa sa fiarba 10 minute dupa ce clocoteste, scurge apa si pune iar 2,5 litri de apa si o lingura de sare. Schimba iar apa, adaugand, la fel, sare. Cand a fiert si cea de-a treia oara, clateste cojile si taie-le fasiute. Pune in oala doua pahare de zahar, unul de apa si lasa sa se topeasca, apoi adauga cojile. Fierbe timp de 45 de minute, pana cand partea alba devine stravezie. Pune-le cu tot cu sirop intr-un borcan pe care il poti tine intr-o camara.
Sursa foto principala: cookaround.com