Sfaturi culinare

#retete #retete petrecere #mancare petrecere #pregatire mancare petrecere

Cum pregatesti mancarea pentru o petrecere de vara

Vara a ajuns pe ultima suta de metri, dar inca mai ai timp sa organizezi o petrecere de vara cu prietenii si persoanele dragi tie. Vedeta acestor petreceri este mancarea. Aceasta trebuie sa fie pe gustul tuturor, astfel ca este bine sa te orientezi catre preparate pe care stii ca toata lumea le consuma.

Iata cum ar trebui sa pregatesti mancarea pentru o petrecere de vara, astfel incat sa nu ai batai de cap si sa te poti distra linistita alaturi de invitati.

1. Pregateste dinainte un platou cu cruditati

Platoul cu legume crude este o mancare foarte apreciata la petreceri, in special la cele de vara. Cu o ora-doua inainte de inceperea petrecerii, este bine sa incepi umplerea platoului cu bucati proaspete de ardei gras verde, rosu si portocaliu. Urmeaza rosiile - cel mai bine este sa pui rosii cherry intregi, ca sa nu lase suc. Castravetii sunt nelipsiti de pe platoul cu cruditati, la fel si ridichiile, cateva frunze de salata verde si baby morcovi.

2. Pregateste o limonada rece

Tot inainte de inceperea petrecerii poti pregati o carafa mare cu limonada. Adauga frunze de menta, pentru un plus de savoare. La petrecere, limonada ar trebui sa fie rece, de aceea este bine sa o prepari cu cateva ore inainte.

3. Pregateste gustarile

Gustarile dulci si sarate ar trebui si ele pregatite inainte de petrecere. Pune chipsurile si alunele in boluri, aranjeaza fursecurile pe un platou si spala fructele. E mai bine sa ai totul pregatit dinainte, nu?

4. Pregateste carnea pentru burgeri

Daca la petrecere ai de gand sa-ti intampini invitatii cu burgeri, ar fi bine sa pregatesti carnea dinainte. Asezoneaz-o cu sare si piper si pregateste burgerii pe un platou. Astfel, imediat ce gratarul va fi incins, vei putea pune burgerii la prajit.

Nu uita de paine, ketchup, mustar si maioneza! Niciun burger nu este la fel de bun fara aceste ingrediente.

5. Pregateste carnea pentru gratar

Daca pe langa burgeri ai de gand sa pregatesti la gratar si alte tipuri de carne - mici, pui, porc etc - este bine sa ai deja portiile taiate si asezonate. Tine cont ca poti avea invitati care iti vor cere ciuperci la gratar. Daca ai ciuperci in frigider, pregateste-le si pe ele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului