Cum sa...

#cirese #fructe

Cum sa alegi ciresele

Ciresele sunt unele dintre cele mai indragite fructe ale verii. Aceste fructe pot fi consumate proaspete, pot fi utilizate in diverse retete, de la sucuri si inghetata la prajituri , pot fi congelate si chiar uscate. Ciresele insa trebuie alese cu grija, deoarece sunt fructe fragile , perisabile.  

1 Acorda atentie culorii cireselor
 

Ciresele bune de consum sunt cele de un rosu stralucitor si cele cele purpurii. Cu cat nuanta de rosu este mai inchisa, cu atat ciresele vor avea un gust mai dulce. Pe de alta parte, daca sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele sa aiba deja viermi in ele.

Culorile si nuantele pe care le pot avea ciresele merg de la galben si roz la rosu, rosu de Burgundia si chiar negru.
 

2 Verifica aspectul
 

Ciresele trebuie sa fie ferme la atingere, curate, netede, fara urme de mucegai si fara zone putrezite. Coditele cireselor trebuie sa fie verzi si intacte. Evita fructele care prezinta pete maronii, precum si fructele prea moi sau prea tari.
 

3 Alege ciresele in functie de nevoi
 

Pentru umpluturi de prajituri ( placinte ), precum si pentru diverse conserve, poti alege cirese semicoapte, cu un gust usor acrisor. La aceste preparate se adauga in general zahar. Pentru bauturi din fructe proaspete, pentru salate sau pentru consumul ca atare, este recomandat sa alegi ciresele coapte, dulci.
 

4 Cumpara cirese in perioada potrivita
 

Pentru a cheltui mai putini bani si a te putea bucura de fructe proaspete, locale, trebuie sa cumperi ciresele in mai-august. Altfel le poti gasi sub forma proaspata, dar la preturi mari sau sub forma congelata sau la conserve.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului