Sfaturi culinare

#cumparare legume #cumparare fructe #sfaturi practice #fructe #sfaturi culinare #legume #eticheta

Cum sa alegi fructe si legume sanatoase

Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia nimanui. Probabil nu te-ai gandi insa ca unele dintre acestea nu sunt atat de sanatoase pe cum ar trebui sa fie. Iata cum te poti asigura ca alegi fructe si legume sanatoase pentru familia ta.

 

Citeste cu atentie eticheta. Este foarte important sa vezi ce numere sunt marcate pe etichetele produselor pe care le cumperi dar si ce semnifica acestea.

Cele mai sanatoase fructe si legume contin cifra 9

Cifra noua inseamna ca produsul este organic. Adica in pamantul in care acestea au cerscut nu au fost folosite deloc pesticide, ingrasaminte, chimicale si antibiotice. Acestea nu numai ca au un gust mai bun dar sunt cele mai sanatoase, chiar daca pot fi mai scumpe, potrivit romaniatv.net.

Fructele si legume cu cifra 8, modificate genetic

Fructele si legumele pe eticheta carora este scrisa cifra 8 trebuie evitate pe cat posibil. Chiar daca pot fi mult mai ieftine decat restul fructelor si legumelor, in procesul de cresterea acestora a fost manipulata genetic in scopul maximizarii productivitatii.

Fructele si legume a caror eticheta contine cifrele 3 sau 4, pline de pesticide

Aceasta categorie de fructe a fost crescuta in mod conventional. Astfel, in procesul de crestere s-au folosit pesticide si chimicale, astfel incat produsele sa creasca mai repede si sa nu fie afectate de boli si/sau daunatori. In mod evident, aceste produse sunt si mai ieftine.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare