Sfaturi culinare

#pepene #pepene galben #fructe

Cum sa alegi si sa pastrezi pepenele galben

Pepenele galben este gustos si savuros atunci cand este proaspat. Insa poti avea surpriza neplacuta de a gusta unul care sa nu fie bun, daca nu a fost ales bine. Iata cateva sfaturi pentru a alege si a pastra pepenele galben in stare cat mai buna.

 

1 Cum recunosti un pepene bun

 

Cei mai buni pepeni galbeni sunt cei bine copti. Insa de unde stii cand un astfel de fruct este copt? Poti vedea daca indeplineste cateva criterii: culoarea si aspectul cojii, greutate, sunetul pe care il scoate, pata de la capatul opus celui cu coada .

 

2 Aspectul cojii arata calitatea fructului

 

Pepenele trebuie sa  aiba coaja care sa nu fie de culoare verde, cu una galbuie, chiar galbena. In plus, este indicat sa nu fie lovita sau taiata si sa nu aiba pete negricioase ori zone moi.

 

3 Marimea, atingerea si bataia sunt importante pentru un pepene galben

 

Atunci cand il iei in mana, fructul ar trebui sa fie destul de greu pentru marimea pe care o are. Acesta este semnul ca miezul este bine copt. Nu alege unul prea mare. Apoi, alege-l si in functie de cat de mare este locul pe care i-l poti oferi in frigider.

Il poti atinge si bate putin pentru a simti daca este bine copt: atunci cand il apesi usor cu palmele vei putea auzi un sunet usor, care seamana cu cel al ruperii a ceva in interior – acesta este un prim semn bun. Apoi, poti lovi usor in el, iar daca sunetul este unul ca de gol, vei avea un alt semn ca ai in mana un pepene copt, dulce si fumat .

 

4 Pata din capat si coada este una importanta pentru un pepene copt

 

Zona din capatul opus cozii si coada arata si ea cat de bun este fructul. Aceasta parte opusa cozii ar trebui sa fie fina si sa lase sa se simta aroma miezului. Daca va mirosi a fermentat in dreptul acestei pete, inseamna ca fructul este prea copt. Priveste si coada pentru a-ti da seama daca pepenele a fost cules de prea mult timp.

 

5 Cum se pastreaza un pepene galben

 

Pepenele galben trebuie pastrat in frigider, invelit, pentru a nu lua miros de la alte alimente Este indicat sa nu fie refrigerat de prea multe ori, acest lucru ii va afecta calitatea.

Sursa foto : applepiepatispate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului