Cum sa...

#peste #macrou #carne

Cum sa alegi un macrou

Macroul este un peste gustos, necostisitor, bogat in Omega 3. Daca trebuie sa cumperi macrou pentru un anumit preparat, este bine sa stii cate ceva despre acest peste.

1 Cumpara macrou proaspat in sezon
 

Pentru a avea un macrou proaspat, trebuie sa mergi intr-o pescarie aflata langa mare sau intr-un magazin care livreaza peste proaspat. Sezonul macroului acopera perioada mai-septembrie. Acestea sunt, asadar, cele mai bune luni pentru a cumpara un macrou bun.
 

2 Observa caracteristicile fizionomice
 

Macroul are o lungime de pana in 50 de cm, cu un corp in forma de torpila, verde-albastru. Pe spate prezinta dungi albastre si are cate cinci inotatoare pe fiecare parte a cozii. Cand este capturat, macroul devine albastru-argintiu. Branhiile sunt stralucitoare, de un rosu aprins.

De asemenea, un macrou proaspat are un corp tare, rigid, cu reflexe metalice. Vintrele ar trebui sa fie bombat si alb.
 

3 Alege macroul potrivit
 

Macroul este nerecomandat persoanelor cu dureri articulare, deoarece acest peste este bogat in purine, care stau la originea formarii de acid uric.
Il poti folosi crud, in preparate precum sushi sau gatit, fiert, prajit, afumat etc.

Macroul este un peste perisabil, carnea acestuia fiind extrem de fragila. De aceea, se recomanda sa fie consumat cat mai repede dupa cumparare.
 

4 Cumpara macrou conservat
 

Gasesti in magazine si macrou la conserva, simplu sau marinat in diverse sosuri, de la mustar la rosii, ulei de masline etc. Poti face tarte cu peste, salate, sandwich-uri, aperitive etc.
 

5 Alege macrou afumat
 

Poti gasi macrou afumat, care este mai putin scump decat somonul fume. Acest tip de macrou este potrivit in preparate de tipul pastelor tagliatelle .
 

6 Macrou congelat
 

Pe toata durata anului, gasesti in magazine macrou congelat. Poate fi folosit cu succes in bucatarie, dupa decongelare , insa pestele isi pierde o parte din savoare din cauza ca a fost supus la temperaturi foarte joase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea