Sfaturi culinare

#ardei #ulei #congelator

Cum sa conservi ardeii copti la congelator

Ardeii copti se pot pastra in sos de ulei cel mai bine. Insa acest lucru este posibil numai pentru o perioada scurta, de aproximativ 2 zile. Daca faci mai multi ardei copti , ai posibilitatea de a-i congela, pentru a-i folosi mai tarziu.

Iata ce ai de facut:
 

1 Alege ardeii doriti
 

Poti alege ardei de diverse culori, daca vrei.
 

2 Pregateste ingredientele
 

Vei avea nevoie de ardei si vreo 2 lingurite de ulei vegetal pentru fiecare ardei. Nu trebuie sa folosesti ulei de masline pentru aceasta reteta, deoarece se va arde.
 

3 Coace ardeii
 

Ardeii trebuie unsi pe suprafata lor cu ulei, inclusiv intre cute . Se pun apoi pe o foaie de copt si tava se aseaza pe pozitia cea mai de sus din cuptor. Odata ce incep sa se coaca, trebuie intorsi putin ca sa se faca pe toate partile.
 

4 Scoate coaja
 

Umezeste o bucata de panza curata cu putina apa calda. Ardeii copti se iau din cuptor asa cum sunt, fara sa se adauge ulei si nici alte ingrediente si se invelesc. Lasa-i astfel pana cand, odata dezveliti, poti sa-i decojesti usor.
 

5 Pregateste-i de congelare
 

Pune ardeii in hartie de copt . Fasiile de ardei nu trebuie sa se atinga intre ele.
 

6 Congeleaza-i
 

Se pun astfel in congelator pentru o ora, fara sa fie acoperiti. Ar trebui ca fiecare fasie sa se fi intarit. Apoi se iau feliile si se pun intr -un recipient inchis etans, special pentru congelator.

Cand vrei sa-i folosesti, dezgheata ardeii si stropeste-i cu putin ulei. Se pot servi la temperatura camerei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului