Sfaturi culinare

#piersici #fructe #fructe de vara

Cum sa cumperi si sa depozitezi piersicile

Dulci si aromate, piersicile sunt printre cele mai bune fructe pe care le poti consuma in timpul verii. Cum insa pentru a te bucura de savoarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp este nevoie nu doar sa le alegi pe cele mai bune, ci si sa le depozitezi corespunzator, iata si cateva sfaturi in acest sens.
 

Cum sa cumperi cele mai bune piersici
 

Atunci cand mergi sa cumperi piersici, cauta-le pe cele de culoare aprinsa si puf inca intreg. Vezi sa fie coapte si sa nu fie zgariate ori lovite. Fereste-te de fructele cu coaja patata sau cu puncte moi, inchise la culoare.

Daca fructele par sa aiba miezul moale, acesta ar putea fi semnul ca sunt foarte bine coapte. Atunci cand le iei, cauta coaja dupa posibilele puncte de alta culoare sau dupa zonele moi din zona aflata imediat sub coaja.

Nu te lua dupa marime, de multe ori fructele mai mici sunt mai gustoase decat cele mai mari.

Atunci cand alegi piersicile, miroase-le: daca au un miros dulce, aromat, inseamna ca sunt numai bune pentru a fi mancate. Daca insa au un miros tare, spre otetit sau unul fad , inseamna ca ori s-au stricat, ori nu sunt bine coapte.

Iar cand le cumperi, fa in asa fel incat sa stea deasupra in sacosa de cumparaturi. Daca le vei aseza pe fundul plasei, risti sa se strice, sub presiunea alimentelor de deasupra.


Cum sa depozitezi piersicile


Pastreaza aceste fructe intr-un loc racoros si ferit de actiunea mustelor sau altor factori care le pot deteriora.

Daca fructele alese nu sunt foarte bine coapte, aseaza-le intr-o punga de hartie pe care sa o inchizi, insa in asa fel incat fructele din interior sa poata primi aer. Aseaza punga intr-o zona care sa fie la temperatura camerei, dar ferita de posibile lovituri sau surse de caldura. Verifica-le in fiecare zi sa vezi daca s-au copt bine.

Fructele bine coapte se pun intr-o punga de plastic, pe care o bagi la frigider, in lada pentru legume si fructe. Astfel, piersicile vor rezista pana la 5-7 zile. Inainte de a face acest lucru, mai examineaza o data fructele, ca sa nu ramana unele lovite sau afectate in punga care va merge la frigider.

Piersicile pot fi pastrate si la congelator . Foloseste pentru congelare fructe coapte, dar care nu sunt foarte moi. Spala-le cu apa rece, cojeste-le, feliaza-le si presara-le cu un amestec de zahar si acid ascorbic (pe care il poti gasi la farmacie sau in super-market-uri). Pune mixul rezultat in cutii vidate sau in borcanele care suporta congelare si da-le in congelator.

Atunci cand vrei sa le consumi, scoate-le din frigider cu cel putin doua ore inainte de a le manca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului