Sfaturi culinare

#depozitare alimente #mancare #camara

Cum sa depozitezi alimentele in camara

O camara bine intretinuta reprezinta un spatiu util, care iti ofera posibilitati multiple de preparare a mancarii. Daca o pastrezi curata si organizata, alimentele se vor pastra mai mult si le vei putea gasi mai usor. Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont daca vrei sa pastrezi alimentele in camara intr-un mod corespunzator.
 

1. Utilizeaza un spatiu corespunzator
 

Camara trebuie sa fie un spatiu curat, cu pereti zugraviti sau acoperiti de faianta, fara igrasie, scurgeri, gauri etc. Insectele si daunatorii nu trebuie sa aiba acces intr-un astfel de spatiu. Foloseste rafturi nu prea adanci, pentru a ajunge usor la fiecare produs. Pastreaza la distanta alimentele si celelalte lucruri: scule , solutii de curatat etc.

Asigura-te ca atunci cand usa este inchisa, in camara este intuneric sau doar o lumina foarte slaba si ca exista o aerisire. Temperatura maxima nu ar trebui sa depaseasca 30 - 35 de grade Celsius si este de preferat ca aceasta sa fie in jur de 27 grade.
 

2. Foloseste recipiente potrivite
 

Nu lasa niciodata un pachet, o cutie, o punga desfacuta. Daca, de exemplu, incepi o punga de orez, foloseste elastice de cauciuc sau clipsuri pentru pungi astfel incat sa inchizi bine pachetul respectiv.

Exista pe piata numerosi clestisori, agrafe, casolete, borcane si recipiente din sticla, metale sau plastic care dispun de capace cu inchidere ermetica. Foloseste aceste produse pentru a te asigura ca alimentele se pastreaza corespunzator. Alimentele inchise bine si sigilate nu permit accesul daunatorilor si totodata ajuta ca acel aliment sa se pastreze mai bine decat daca este expus la aer.
 

3. Utilizeaza etichete si nu amesteca
 

Daca ai mai multe produse de acelasi tip, nu le amesteca. De exemplu doua pungi cu pesmet, chiar daca sunt de la aceeasi firma, odata desfacute, continutul acestora nu ar trebui amesteca. Se poate ca unul dintre continuturi sa fie contaminat sau pur si simplu sa aiba un grad diferit de uscare, iar amestecul produselor poate sa strice intreg produsul.

Foloseste etichete pentru toate alimentele reambalate pentru a sti ce contine fiecare recipient si data la care au fost achizitionate acele alimente. O alta varianta este sa pui data care aparea pe ambalajul initial "de consumat pana la data de ..." sau data la care ai deschis pachetul cumparat din magazin. In caz contrar, peste cateva luni se poate sa te bucuri ca gasesti in camara un anumit aliment, dar acesta sa fi expirat intre timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului