Cum sa...

#fructe #cirese

Cum sa depozitezi ciresele

Ciresele sunt fructe ideale pentru a fi consumate vara, proaspete sau in sucuri, prajituri sau inghetata. Acestea contin antioxidanti care ajuta organismul sa se mentina in forma. Pentru a te bucura insa de cirese, trebuie sa stii cum sa le depozitezi. Aceste fructe nu au o durata de viata tocmai lunga, prin urmare este important sa le ambalezi si sa le pastrezi in mod corect.

1 Nu spala fructele
 

Pentru a se pastra proaspete cat mai mult timp, este bine ca ciresele sa fie pastrate departe de umezeala . De aceea, cand le depozitezi, este recomandat sa nu le speli inainte. Daca ti se par umede asa cum le-ai cumparat, intinde-le pe foi de hartie acasa si sterge-le bine cu servete de bucatarie. Odata ce ai indepartat excesul de umezeala, aceste fructe se vor pastra mai bine.
 

2 Impacheteaza-le
 

Lasa ciresele asa cum sunt, cu tot cu codita si foloseste o punga de hartie sau una de plastic pentru a le ambala. Pune-le in frigider, in sertarul pentru fructe. Este important sa nu rupi codita deoarece fructele se pastreaza coapte mult mai bine astfel.

Pentru a se pastra insa cat mai bine, in loc de punga este recomandat sa folosesti un recipient mai mare, care sa le permita sa se repartizeze pe toata suprafata in mod egal, evitand astfel sa stea ingramadite unele peste altele. Acopera recipientul cu o folie de plastic, pentru ca ciresele sa nu se deshidrateze.
 

3 Spala ciresele inainte de consum
 

Ciresele trebuie spalate chiar inainte de a fi consumate sau folosite in diverse retete. Daca au fost puse la rece, este bine sa fie lasate sa ajunga la temperatura camerei.
 

4 Congeleaza ciresele
 

Pentru congelare , indeparteaza orice urme de umezeala de pe fructe, apoi ambaleaza-le intr-o punga de hartie, apoi intr-una de plastic. Scoate cat mai mult aer din punga, pune o eticheta si da fructele la congelator . Ciresele congelate pot fi depozitate astfel pentru o perioada de pana intr-un an.
 

5 Consuma ciresele in timp util
 

Ciresele au o durata de viata foarte scazuta. Sunt fructe perisabile, care trebuie sa fie consumate in 2 pana la 4 zile de la cumparare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea