Nucile au un aspect inselator, adesea ele semanand cu genul de alimente care rezista foarte bine multa vreme. Cu toate acestea, nucile au un continut bogat in grasimi, astfel incat, in realitate, ele pot sa rancezeasca destul de usor.
1 Cumpara nuci in coaja
Nucile care inca nu au fost sparte si scoase din coaja lor lemnoasa rezista mult mai bine decat miezul de nuca. De aceea, este recomandat sa cumperi nuci intregi. La fel, nucile cu miezul intreg se pastreaza mai bine decat nucile care au fost taiate sau sfaramate.
2 Verifica termenul de garantie
Cumpara nucile din locuri in care acestea au fost tinute in conditii bune, nu in plin soare, zile in sir. Verifica termenul de garantie si consuma-le inainte ca acesta sa fie depasit.
3 Usuca nucile inainte de depozitare
Inainte sa le depozitezi undeva, este recomandat sa pui nucile la uscat. De exemplu, le poti lasa la uscat cam 2-3 zile, astfel incat sa previi aparitia mucegaiului dupa depozitare. Nu condimenta nucile inainte de depozitare. De exemplu, nucile simple, fara sare, se pastreaza mai bine decat cele care au fost sarate.
4 Foloseste un recipient potrivit
Evita sa depozitezi nucile intr-o cutie metalica. Foloseste, in schimb, un recipient etans. De asemenea, ai grija ca nucile sa nu se afle in apropierea unor alimente cu mirosuri puternice, prcum ceapa. Poti folosi borcane de sticla sau pungi de plastic .
5 Pastreaza-le in functie de metoda de depozitare
In functie de locul in care le depozitezi, durata in care acestea pot fi consumate variaza. De exemplu, daca tii nucile la temperatura camerei, le poti consuma cam intr-o luna. Pentru nucile intregi, acestea pot fi pastrate la temperatura camerei pana la 3 luni. Daca le tii in frigider, acestea vor rezista maxim jumatate de an.
De asemenea, nucile pot fi congelate pentru o perioada de aproximativ un an.
Nu ar fi rau sa folosesti etichete pe cutii pentru a sti data la care le-ai pui la pastrat.