Cum sa...

#verdeata #salata verde #salata

Cum sa depozitezi salata verde

Salata verde este una dintre cele mai raspandite tipuri de verdeata, fiind disponibila pe tot parcursul anului. Planta are un efect curativ, aducand totodata organismului un supliment de vitaminte si saruri minerale. Un dezavantaj al acestei plante il constituie durata de viata, care este relativ redusa. Afla ce trebuie sa faci pentru a pastra salata verde proaspata cat mai mult timp.

1 Pastreaza salata verde la frigider
 

Pentru a pastra salata verde la frigider cat mai mult timp, trebuie sa scoti frunzele de pe capatana si sa le speli bine cu apa rece. Apoi, acestea trebuie uscate foarte bine, deoarece apa care ramane pe ele grabeste procesul de ofilire sau chiar putrezire. Pentru a le usca, foloseste o centrifuga pentru salata sau prosoape de bucatarie din hartie.

Pune salata intr-o punga de plastic sigiliata, fara sa o tai inainte. Lasa frunzele intregi, ca sa se pastreze proaspete mai mult timp. Sigileaza punga si pune-o la frigider, in sertarul pentru legume si zarzavat.
 

2 Depoziteaza salata in straturi
 

Scoate frunzele una cate una din capatana de salata, aruncand pe cele vestejite. Spala-le foarte bine, in apa rece, de mai multe ori, astfel incat sa te asiguri ca ai eliminat toate impuritatile. Usuca apoi frunzele de salata verde. Frunzele trebuie sa fie uscate bine, altfel se vor strica in putin timp.

Aseaza apoi pe masa un prosop de hartie, peste el o frunza de salata verde, alt prosop, alta frunza, astfel incat sa obtii o stratificare. Pune apoi teancul intr-o punga de plastic, leaga-o si pune-o in frigider. Este de preferat sa o pastrezi in sertarul pentru legume, insa tinand-o departe de celelalte legume si fructe.
 

3 Depoziteaza salata intr-o punga
 

Pune salata verde (frunze) intr-o punga suficient de adanca astfel incat sa nu ajunga pana sus. Strange apoi punga pentru a scoate aerul din ea, sigileaza si da-o la frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare