Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #pui # pulpe pui # dezosare

Cum sa dezosezi pulpa de pui

Pulpele de pui sunt usor de dezosat si pot fi gatite precum cele cu os, iar timpul de coacere este mai scurt. Pe langa economie de timp poti sa faci si economie de bani, deoarece pulpele de pui cu os sunt mai ieftine in magazine decat cele dezosate. Invata sa scoti osul acasa si profita de avantajele pulpelor de pui dezosate. Prajeste-le in tigaie, fa-le la cuptor sau pe gratar si serveste-le cu garnitura dorita.

Iata in continuare ce trebuie sa faci pentru a dezosa pulpele de pui:
 

1. Pregateste ustensilele de lucru
 

Ai nevoie de pulpa de pui cu os, un cutit cu lama lunga, ascutita si dura (sa nu se indoaie usor) si un tocator curat. Este bine sa ai un tocator pe care il folosesti doar pentru carne. Nu uita sa-l speli foarte bine dupa folosire.
 

2. Fa prima taiere

Gaseste locul in care se intalneste coapsa si ciocanelul de pui. Acela este locul cu cele mai putine oase si poate fi foarte usor taiat complet, pentru a desparti cele doua bucati.

Pentru a face o taiera rapida si corecta, aseaza pulpa cu pielea in jos si taie in carne, pana cand obtii cele doua bucati.

3. Continua taierea

Ia pulpa superioara (coapsa), aseaza-o cu pielea in jos si apoi incepe sa tai pe mijloc, pe langa cartilagiu, pana cand dai de os. Cu miscari scurte, taie carnea foarte aproape de os, pentru a putea sa-l eliberezi. Ai grija la degete! Continua pana cand reusesti sa scoti osul complet. Daca mai raman fragmente de cartilagiu, piele sau grasime, inlatura-le usor, cu miscari oblice, pentru a obtine doar carnea simpla.

Foloseste aceeasi metoda pentru a scoate osul din ciocanelul de pui. Fa o incizie de-a lungul osului, apoi foloseste miscari scurte pentru a taia carnea cat mai aproape de os.

4. Depoziteaza bucatile

Carnea dezosata o poti gati direct sau o poti congela intr-o punga de plastic sau in folie de aluminiu pana cand vei avea nevoie de ea. Oasele pe care le-ai scos pot fi aruncate, dar ele pot fi folosite pentru a obtine o supa de pui atunci cand ai nevoie de asa ceva ca ingredient.

Spala-te bine pe maini dupa ce termini treaba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare