Sfaturi culinare

#paste #sfaturi culinare #bucatarie #pizza #bucatarie italiana # retete italienesti

Cum sa explorezi bucataria italieneasca

Bucataria italieneasca este una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate din lume. Aproape nu exista tara in care sa nu poti sa savurezi o porti de spaghetti sau o pizza napoletana. Daca iti plac preparatele italienesti si vrei sa le pregatesti ca la carte, daca ai nevoie de o noua perspectiva asupra mancarii, daca trebuie sa pregatesti o masa in stil italienesc pentru a-ti impresiona musafirii sau pur si simplu te fascineaza cultura italiana, ai un motiv pentru a afla mai multe despre acest domeniu.
 

Exploreaza ingredientele bucatariei italienesti
 

Bucataria italieneasca include o mare varietate de ingrediente. Printre cele mai folosite sunt sosurile, legumele, fructele, cartofii, orezul, diverse tipuri de carne, branzeturile, vinurile, pastele etc.

Tipologia preparatelor difera in functie de regiune, asa cum se intampla cam peste tot. De exemplu, in Liguria sunt preferate mancarurile din fructe de mare si peste. Produsele din carne ( prosciutto , carnati, salamuri) precum si celebrul tip de branza Parmigiano Reggiano sunt caracteristice pentru regiunea Emilia-Romagna. In sudul Italiei sunt preparatele pe baza de rosii, masline, ulei de masline, portocale, branza Ricotta, usturoi etc.

Exista, de asemenea, traditia pastelor, disponibile in tot felul de forme si marimi, denumite spaghetti, penne, fusilli, lasagne, rigatoni, gnocchi etc. Pastele italienesti sunt de regula de buna calitate, nelipindu-se in urma fierberii. Tot ce ai de facut este sa urmezi instructiunile de pe ambalaj pentru a obtine paste al dente (fierte bine, dar ferme, nu moi).
 

Prepara specialitati italienesti
 

Incepe cu cele mai simple preparate, salatele italienesti. Incearca o Insalada Rustica sau o salata Caprese, foarte potrivita pentru vara. Pentru aperitive foloseste un prosciutto de calitate si combina-l cu fructe. Pepenele cu prosciutto este un preparat special , pe care il poti face usor. La felul principal pregateste o lasagna. Este un fel de mancare satios si foarte gustos. Pentru desert poti face celebrul cozonac italienesc, panettone.
 

Foloseste accesoriile potrivite
 

Daca vei gati multe preparate italienesti, poate este bine sa ai si accesoriile potrivite. De exemplu, pe piata exista seturi de tacamuri pentru spaghete napoli, cu razatoare de branza, polonic si cleste. Unul dintre cele mai practice produse este lingura pentru spaghete. Cu ajutorul ei poti sa apuci bine pastele, lasand totodata apa sa se scurga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului