Sfaturi culinare

#legume #ardei #ardei copti

Cum sa faci ardei copti

Ardeii copti sunt un preparat popular in toamna. Serviti ca atare, pusi la borcan, folositi in zacusca sau in alte preparate, ardeii copti reprezinta unul dintre cele mai des intalnite preparate in aceasta perioada.

Pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor, este bine sa tii cont de cateva detalii. Iata cum sa faci ardei copti .


1 Alege ardeii


Alegerea ardeilor este una dintre cele mai importante etape. Opteaza pentru ardei grasi de talie mica si medie, pentru ca cei mari tind sa fie atosi si tari. Ardeii grasi trebuie sa aiba o textura proaspata, crocanta si ferma. Nu folosi niciodata legume moi, pentru ca ardeii copti vor avea un gust neplacut. De asemenea, evita ardeii care prezinta pete.


2 Spala si curata ardeii


Spala ardeii foarte bine, taie codita si capacul, apoi elimina semintele si cojile de pe peretii interiori. Ardeii mici ii poti lasa intregi. Pe ceilalti ii poti taie in jumatate.


3 Coace ardeii


Ardeii copti pot fi facuti in multe feluri: pe soba, pe gratar, in cuptor, chair si la cuptorul cu microunde. Daca faci ardeii in cuptor, pune-i la 220 grade Celsius, intr-o tava tapetata cu foile de aluminiu. Daca ii faci la gratar, incinge gratarul la foc mediu si pune ardeii grasi pe gratarul uns.


4 Raceste ardeii copti


Lasa ardeii cam 30 de minute sa se raceasca, acoperiti cu o carpa umezita. Astfel, coaja va putea fi curatata mai usor. Ii poti pune si intr-un recipient cu capac. Procesul de racire ajuta ca pielita sa poata fi scoasa mai usor.


5 Curata ardeii copti


Negreala se poate curata manual sau cu un cutit. De asemenea, poti folosi unealta de curatat coaja pentru fructe si legume. Inlatura negreala, pielita, semintele si membranele.


6 Condimenteaza si pregateste ardeii


Dupa ce au fost curatati de negreala, ardeii copti pot fi consumati ca atare, murati sau folositi pentru alte retete. Daca vrei sa-i condimentezi, adauga peste ei ulei de masline si plante aromatice precum oregano, busuioc sau cimbru. Pentru a face o marinata , amesteca ulei, otet, usturoi, sare si piper, apoi pune ardeii in aceasta marinata, jumatate de ora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare