Sfaturi culinare

#orez #budinca #lapte

Cum sa faci cea mai buna budinca de orez

Daca ai putin orez prin casa, il poti folosi intr-o budinca delicioasa. Calda si cremoasa, budinca de orez este o placere pentru oricine o consuma. Insa pentru a face cea mai buna budinca de orez, trebuie sa tii cont de cateva aspecte.

1 Foloseste orez de buna calitate
 

Pentru o budinca reusita, foloseste un orez de calitate. Este bine sa fie orez cu bobul mic, de tipul celui lipicios, in stil chinezesc.
 

2 Fii atent la ingredientele necesare
 

Pentru o budinca de orez delicioasa, ai nevoie de orez, apa si lapte. In rest, ingredientele variaza. Iata una dintre posibilele retete: 2 cani de orez, tot atatea de lapte, 2 oua, jumatate de cana de zahar, un sfert de lingurita de sare. Poti adauga 1-2 afine sau 2 struguri sau chiar cirese. De asemenea, foloseste putina nucsoara si treci la treaba.
 

3 Tine seama de numeroasele posibilitati pe care le ai
 

Sursa foto: dessert.net.auDaca vrei sa faci o budinca mai dietetica, in loc de zahar, foloseste un inlocuitor.

Retetele de budinca cu orez sunt numeroase. Toate au la baza apa, laptele si orezul. Aromele insa difera. Poti pune extract de vanilie, scortisoara, nucsoara etc.
 

4 Prepara budinca cu orez
 

Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Alege orezul, spala-l si pregaseste 2 cani. Pune apoi intr-un castron laptele, ouale, zaharul si sarea. Bate-le cu telul bine. Apoi toarna peste ele orezul.

Este timpul sa adaugi fructele, de preferinta, uscate. Amesteca bine pentru omogenizare. Presara deasupra niste nucsoara. Compozitia se pune in cratita pentru budinca, se adauga apa suficienta si se da la cuptor 1 ora si un sfert.

Serveste-o calda, garnisita cu frisca, sirop de ciocolata sau de cafea, gem sau dulceata de fructe.
 

5 Ponturi si sfaturi pentru budinca de orez
 

Orezul. Pentru un preparat reusit, foloseste orez potrivit pentru budinca. Nu toate tipurile de orez sunt indicate pentru o astfel de mancare. De asemenea, consistenta budincii depinde mult de tipul de orez folosit.

Preparare. Ca sa previi arderea, amesteca mereu in budinca.

Arome. Pentru arome deosebite, foloseste fructe uscate. Aroma deosebita o dau si condimentele folosite. Pot fi scortisoara, nucsoara, cardamom, cuisoare, ienibahar, ghimbir etc.

Topping. Orezul poate fi garnisit cu pulbere de scortisoara, sos de ciocolata sau de cafea, fructe proaspete (din cele folosite in compozitie in forma uscata), frisca etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului