Sfaturi culinare

#dovlecei #legume #legume de vara

Cum sa faci cei mai buni dovlecei pane

In timpul verii, atunci cand afara temperaturile depasesc 30 de grade, nu-ti doresti decat sa mananci ceva racoritor si care sa nu te solicite prea mult in ce priveste gatitul. O idee este sa pregatesti dovlecei pane . Sunt deliciosi si foarte usor de preparat, fiind gata in aproximativ o jumatate de ora. Iata cateva sfaturi pentru a prepara cei mai buni dovlecei pane.
 

Alege varianta de dovlecei pane de post sau cu ou
 

Dovleceii pot fi pregatiti simplu, prin prajirea in ulei dupa ce au fost trecuti prin pesmet, fara sa mai fie folosite ouale batute. In acest caz vei obtine dovlecei pane de post, care sunt gustosi si pot fi serviti alaturi de alte mancaruri de post. 

Dar daca vrei sa faci o reteta obisnuita de dovlecei pane, foloseste dovlecei, sare, faina sau pesmet, ou batut spuma si ulei pentru prajit.
 

Alege dovleceii tineri, ca sa nu aiba seminte mari
 

Atunci cand cumperi dovleceii pentru facut pane, alege-i pe cei tineri, potriviti ca marime, cu coaja, fara urme de ofilire sau imbatranire.

Cauta-i pe cei proaspeti astfel incat acestia sa nu aiba seminte mari. Atunci cand aceste legume sunt bine coapte au aspectul intarit al unor samburi de bostan sau dovleac.
 

Cum sa pregatesti dovleceii ca sa-i faci pane
 

Curata dovleceii de coaja, apoi taie-i in felii groase de 1 centimetru. Pune sare pe fiecare felie, asezandu-le pe toate pe o farfurie putin adanca, astfel incat sa poata lasa zeama. Lasa feliile de dovlecel sa stea putin cu sare, macar o jumatate de ora, apoi stoarce-le usor de zeama, in asa fel incat sa nu se rupa.

Foloseste ou batut bine, faina sau pesmet.

Inainte de a le praji, trece feliile de dovlecel prin ou, apoi prin pesmet sau faina, in functie de preferinta.

Daca vrei, poti prepara dovleceii si altfel, trecandu-i intai prin faina (sau pesmet) si abia apoi prin ou.

Iar in cazul in care nu vrei sa folosesti oua, le poti inlocui cu lapte dulce, fiert.
 

Infierbanta bine uleiul
 

Pentru prajit poti folosi ulei de masline, de porumb sau de floarea soarelui, pus la infierbantat intr -o tigaie mare. Incinge bine uleiul inainte de a adauga primele felii trecute prin pesmet si ou.


Serveste snitelele de dovlecei cu garnituri sau cu mamaliguta si mujdei de usturoi
 

Dupa ce le-ai terminat de pregatit, alatura-le o mamaliguta calda si un mujdei de usturoi sau o garnitura de legume (legume fierte, coapte, cartofi prajiti , piure sau ciuperci sote).

Le poti servi si simple, cu paine si rosii sau poti sa le razi deasupra cascaval sau branza.

Iar daca iti plac combinatiile cu smantana si marar, ai la dispozitie si aceasta optiune.

Se pot manca calde sau reci.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului