Sfaturi culinare

#frappe #cafea #bautura #zahar

Cum sa faci cel mai bun cafe frappe

Frappe -ul de cafea este o bautura racoritoare ideala pentru zilele calduroase de vara, insa si pentru momentele cand vrei sa te bucuri de o bautura delicioasa care sa constina si cafea. Iata cateva sfaturi pentru a pregati un frappe delicios.
 

1 Care sunt ingredientele de baza ale frappe-ului
 

Pentru a pregati un frappe ai nevoie de cafea instant, zahar dupa gust, maxim 5 linguri de apa rece si un shaker (sau alt vas pentru amestecarea bauturilor). Mixeaza-le bine, timp de 10-20 de secunde, pentru a obtine o spuma subtire si fina. Ai grija sa amesteci pana cand toata cafeaua si zaharul s-au dizolvat, fara a adauga insa mai multa apa.

De asemenea, nu uita de gheata, lapte rece si pahare inalte. In acestea vei pune cuburile de gheata, spuma de cafea si laptele rece. Daca vrei mai poti pune si apa rece, pentru a obtine o concentratie mai scazuta pentru respectiva bautura.
 

2 Se folosesc cuburi de gheata sfaramate sau intregi?
 

Pentru aceasta bautura se pot folosi ambele tipuri de cuburi de gheata, insa mai indicate sunt cele intregi, pentru a nu risca sa bei si o bucata de gheata odata cu bautura.
 

3 Alte ingrediente de adaugat in frappe
 

In frappe poti adauga si inghetata sau siropuri de ciocolata, vanilie, caramel si chiar cu arome de fructe, pentru cei care prefera astfel de amestecuri. Deasupra ii poti pune frisca sau crema de ciocolata ori vanilie.

Daca vrei, poti adauga in frappe si cafea ramasa dupa ce ai baut din cafeaua facuta la ibric.
 

4 Foloseste intotdeauna un shaker curat
 

Curata bine shaker-ul dupa fiecare folosire astfel incat atunci cand pregatesti un frappe nou, gustul acestuia sa nu fie influentat de cel de dinainte, ramas pe peretii shaker-ului. In plus, este bine sa folosesti pentru a face frappe un shaker special pentru aceasta bautura, rezultatul este mai bun.
 

5 Cum se serveste frappe-ul
 

Se serveste imediat ce a fost pregatit, cu un mot de frisca si bete speciale pentru frappe. Pentru a avea insa un gust si un aspect frumos , lasa-l sa stea doua minute dupa ce l-ai pregatit. Daca l-ai pregatit bine, il vei vedea “asezandu-se” pe straturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete