Sfaturi culinare

#vin #vin fiert #bauturi #sfaturi culinare #portocala #ingrediente

Cum sa faci cel mai bun vin fiert

Vinul fiert este una dintre cele mai indragite bauturi din anotimpul rece. In loc sa platesti bani multi la restaurant, invata sa faci un vin fiert de nota 10 la tine in bucatarie. Apoi vei vedea ca toti prietenii se vor muta la tine peste iarna!

Iata ce trebuie sa faci pentru a obtine un vin fiert extraordinar:
 

1. Alege ingredientele
 

Este bine sa folosesti un vin rosu cel putin de calitate medie pentru ca bautura ta sa fie gustoasa. Poti folosi, de exemplu, un Merlot. Exista insa si posibilitatea de a pregati vin fiert din vin alb. In ceea ce priveste ingredientele, un aliment minim pe care trebuie sa-l folosesti este scortisoara. Poti adauga insa zahar, cuisoare, coaja de portocale sau anason sub forma de stelute.
 

2. Alege cestile
 

Un vin fiert reprezinta un rasfat de care toata lumea vrea sa aiba parte. Alege pentru el cesti sau cani speciale, de dimensiuni mai mari sau cu forme inedite. O alta varianta o constituie paharele cu suport si cadru metalic, care constituie un mod mai elegant de a servi o bautura calda .
 

3. Pune vinul la fiert
 

Pune vinul la fiert intr-o cratita care sa nu reactioneze chimic cu bautura (sa nu fie din aluminiu ci din otel inoxidabil ). Este bine sa-l pui sa fiarba la foc mic. Vinul nu trebuie sa ajunga sa fiarba.
 

4. Pregateste portocala
 

Curata coaja de portocala cu ajutorul unei unelte de bucatarie pentru decojit cartofii sau legumele, eliminand partea albicioasa. Apasa usor pe coaja pentru a elibera aromele, apoi adauga coaja in vinul fiert. Poti sa adaugi si cativa stropi de suc de portocala . Pentru un aspect deosebit si mai multa aroma, adauga felii de portocale.

Pentru vinul alb este bine sa folosesti suc de lamaie.
 

5. Foloseste alte condimente
 

Foloseste un amestec de cuisoare, scortisoara, nucsoara, anason, cardamom si adauga-l in vin. Amesteca apoi din cand in cand. Poti, de asemenea, sa folosesti miere in loc de zahar.

Cand vinul este fierbinte si aproape de punctul de fierbere, atunci este gata si il poti lua de pe foc.


Sursa foto: letsentertain.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului