Sfaturi culinare

#seminte #nucsoara #halva

Cum sa faci halva

Halvaua este un desert preparat in special in Orientul Mijlociu si isi are originile in India. Ingredientele de baza sunt grisul, zaharul si uneori cardamom . Poti servi halva alaturi de cafea sau ceai, ca pe un fel de prajitura .

1 Alege ingredientele de care ai nevoie
 

Pentru a face halva, ai nevoie de ingredientele potrivite, in functie de gusturile tale. Pe langa cardamom, adesea halvaua mai include ingrediente precum nucsoara, scortisoara, sofran , susan, fistic, seminte de floarea soarelui etc.

Exista retete foarte diversificate de halva, multe dintre ele tinand de ingredientele locale ale tarii. Sunt retete de halva persana, indiana, greceasca, evreiasca etc.

O reteta simpla de halva include:

  • 1 cana de zahar granulat,
  • ½ cana de apa,
  • ¼ apa de trandafiri,
  • unt nesarat,
  • 1 cana de faina,
  • ½ lingurita sofran praf.

Vestea buna este ca aceasta diversitate de ingrediente face ca halvaua sa aiba o consistenta si o textura diferita, in functie de ceea ce contine si de modul de preparate. Un alt avantaj al acestui desert consta in faptul ca halvaua este foarte usor de facut, timpul de preparare situandu-se sub 15 minute.
 

2 Prepara halvaua
 

Toarna apa intr-o tigaie si pune zaharul. Lasa-le pe foc pana cand incep sa fiarba. Dupa dizolvarea zaharului, adauga sofranul si apa de trandafiri . Amesteca, pentru ca aceasta compozitie sa capete aspectul unui sirop. Ia-o de pe foc.

Intr-o alta tigaie, topeste niste unt la foc mediu. Adauga faina treptat si apoi untul, amestecand. Adauga si siropul din prima tigaie si amesteca totul, pentru a omogeniza compozitia. Ia-o de pe foc.

Pune compozitia intr-o forma de placinta si las-o sa se raceasca.
 

3 Serveste halvaua
 

Serveste halvaua dupa ce ai taiat-o felii. Este foarte potrivita impreuna cu ceai sau cafea. Este preferabil ca bauturile sa fie neindulcite sau sa aiba cat mai putin zahar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului