Sfaturi culinare

#inghetata

Cum sa faci inghetata fara aparat special pentru inghetata

Inghetata de casa este un preparat sanatos, facut cu ingrediente pe care chair tu le alegi. Atunci cand nu ai insa un aparat de facut inghetata este nevoie sa apelezi la alte tehnici pentru a avea in final un preparat de succes.

Iata in continuare ce trebuie sa faci pentru a a obtine inghetata de casa, fara aparat de facut inghetata:

1 Alege o reteta pentru inghetata ta

Faptul ca nu utilizezi un aparat de facut inghetata nu inseamna ca ai variante limitate pentru retetele alese. Opteaza asadar pentru o anumita reteta, cu ciocolata, vanilie, fructe sau altceva.

2 Pregateste compozitia

Urmeaza pasii retetei si pregateste compozitia pentru inghetata, cea care urmeaza sa fie congelata.

3 Da compozitia la frigider , pentru prima data

Pune castronul cu compozitia facuta in frigider, pentru a sta la rece in jur de 2 ore. Daca ingredientele au avut nevoie si de gatit pe foc, atunci trebuie adusa compozitia la temperatura camerei, apoi este data la rece.

4 Pune compozitia in frigider

Scoate apoi crema din frigider si pune-o in congelator cam 30 de minute.

5 Bate crema

Verifica crema, in ceea ce priveste textura acesteia. Ar trebui sa fi inceput sa inghete pe la margini, insa sa fie inca moale in centru.

Foloseste un mixer pentru a bate foarte bine crema, astfel incat sa spargi cristalele de gheata formate. Ar trebui sa obtii o noua crema, rece, dar neteda, nu zgrumturoasa.

6 Repeta operatiunea

Pune din nou compozitia in congelator si apoi repeta operatiunea de inca 3-5 ori. Bate bine de fiecare data crema astfel incat cristalele de gheata sa dispara si sa obtii o crema neteda.

Pune apoi inghetata in frigider si verifica-o la fiecare 30 de minute, pana cand obtii inghetata in consistenta dorita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului