Sfaturi culinare

#zahar #whiskey #cafea

Cum sa faci Irish Coffee

Irish Coffee este una dintre cele mai cunoscute cocktailuri de cafea, pe plan international. Reteta este simpla, constand din cafea fierbinte , irlandez , zahar brun si frisca. Ceea ce conteaza este modul in care adaugi ingredientele.
 

1 Pregateste ingredientele si ustensilele
 

Pentru a prepara Irish Coffee ai nevoie de 2 cani de cafea, 25 ml de Irish whiskey , 1 lingurita zahar brun, frisca si  un vas cu fierbinte. De asemenea, trebuie sa ai un recipient pentru masurat si o lingurita.

Paharul pe care il folosesti este recomandat sa fie unul cu picior.
 

2 Bate frisca
 

Frisca trebuie batuta bine, pentru a fi suficient de lichida.
 

3 Incalzeste paharul
 

Paharul trebuie incalzit inainte de a turna in el apa fierbinte. O metoda este aceea ce a-l scufunda in vasul cu apa fierbinte, tinandu-l de picior. Invarte-l dintr-o parte in alta, tinandu-l in apa cateva secunde. O alta metoda este sa pui o lingurita rece in pahar si sa torni peste ea, inceput, lichidul fierbinte. Astfel de metode au ca rol prevenirea craparii paharului.


4 Adauga zaharul


Dupa ce paharul este incalzit, este recomandat sa-l stergi de picaturile de apa inainte de a adauga zaharul. Apoi poti sa pui in el o lingurita de zahar brun. Amesteca bine, pana cand zaharul se topeste. Acest ingredient este esential pentru ca stratul de frisca sa ramana la suprafata.
 

5 Adauga cantitatea de whiskey
 

Dupa zahar, trebuie turnata in pahar cantitatea de whiskey din reteta. In general, se pun 25 de ml de whiskey, irlandez daca se poate, cu ajutorul unui recipient pentru masurat. O alta metoda de a pune frisca este sa o torni pe spatele unei lingurite care se aseaza chiar deasupra cafelei. Frisca scursa de pe spatele linguritei pe cafea va pluti deasupra cafelei.
 

6 Adauga cafeaua fierbinte
 

Adauga cafeaua fierbinte in pahar, turnand cu atentie, pana cand raman doua degete pana la buza paharului.
 

7 Toarna frisca
 

La final, adauga frisca peste cafea. Foloseste-te de o lingurita daca aceasta nu curge singura si nu amesteca. Frisca trebuie sa ramana ca un stras gros, alb, deasupra cafelei.
 

8 Serveste paharul cu
 

Irish Coffee se serveste imediat, fara lingurita, deoarece nu trebuie amestecat. Optional, se presara scortisoara sau nucsoara macinata.

In loc de whiskey pot fi folosite alte bauturi, daca vrei sa incerci variatii ale cafelei irlandeze. De exemplu, poti folosi bailey, numai ca in acest caz, nu se mai pune zahar. Iata o retetat de Bailey's Irish Coffee.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete