Ingrediente pentru rosiile cherry murate
- doua kg rosii cherry
- o radacina de telina
- 2-3 morcovi mari
- 4-5 capatani de usturoi
- o legatura de marar verde
- radacina de hrean
- usturoi
- frunze de telina
- apa
- sare de muraturi
- boabe de mustar
- boabe de piper
- foi de dafin
- boabe ienibahar
Cum se prepara rosiile cherry murate
Curata rosiile de codite si spala-le foarte bine, apoi lasa-le la scurs.
Curata telina si morcovii si spala-le foarte bine. Taie-le apoi in felii de jumatate de cm grosime.
Curata hreanul de coaja si taie-l betisoare. Usturoiul se curata de coaja si se pun cateii intregi. Daca sunt prea mari se pot taia in jumatati.
In fiecare borcan adauga 2-3 catei de usturoi si cateva betisoare de hrean. Peste acestea asaza rosiile, alternand cu morcov si telina. La final taie mararul si imparte-l in mod egal in borcane.
Prepara apoi saramura. Apa necesara pentru prepararea saramurii este jumatate din capacitatea borcanelor (cand sunt goale).
Pentru fiecare litru de apa se adauga 30 de grame de sare pentru muraturi. Intr-o oala incapatoare pune apa cu sarea si condimentele la fiert. Lasa saramura sa dea in clocot timp de doua minute, apoi stinge focul. Se lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.
Saramura nu se adauga fierbinte peste rosii, deoarece acestea se vor inmuia. Se poate adauga calduta sau la temperatura camerei. Se inchid borcanele bine si la fel ca orice alte muraturi se tin pe balcon sau intr-o incapere racoroasa. Din cand in cand trebuie vanturate, pana incep sa se acreasca.
Daca le tii in balcon, in zilele foarte reci trebuie sa le tii invelite in paturi pentru a le feri de inghet.
Sursa foto: topremediinaturiste.ro