Sfaturi culinare

#vegetarian #legume #meniu #soia #meniu craciun #mancare craciun

Cum sa faci un meniu vegetarian de Craciun

Daca vrei sa pregatesti un meniu vegetarian de Craciun, poti gasi o multime de variante pentru preparatele pe care le vei servi la masa. In cazul in care nu stii de unde sa incepi, iti oferim noi o solutie rapida pentru un meniu vegetarian, pentru masa de Craciun.

Iata ce trebuie sa faci:
 

1 Afla toate detaliile de care ai nevoie
 

In cazul in care trebuie sa pregatesti un meniu vegetarian pentru altcineva, este foarte important sa ai o discutie cu acea persoana. Se intampla adesea ca vegetarienii sa manance unele lucruri si altele nu. Se mai intampla ca oamenii sa-si imagineze ca un vegetarian mananca peste sau branza si sa aiba surpriza ca acea persoana chiar nu consuma astfel de alimente. O discutie prealabila va fi extrem de utila pentru pregatirea meniului.

De asemenea, facand acest efort de a discuta, vei elimina posibilele momente stanjenitoare in care persoana vegetariana trebuie sa spuna “dar eu nu mananc asta”, mai ales intr-un moment precum Craciunul, cu atata lume la masa.
 

2 Fa-ti o lista cu posibile preparate
 

Pentru un meniu vegetarian, va trebui sa elimini tot ce inseamna carne, oua, lapte si produse lactate. In schimb, te poti baza pe orez, legume, soia, nuci, cereale, fructe.

Iata cateva exemple de preparate pe care le poti face: sarmale cu orez si ciuperci, cozonac de post, salata de boeuf (fara maioneza), burger sau snitel sau chiftele de soia, garnitura de legume, piure, legume umplute ( vinete umplute , rosii umplute ), legume coapte, legume cu orez (ardei cu orez), salata de fructe etc.
 

3 Stabileste un aperitiv pentru masa de Craciun
 

Stabileste un aperitiv pentru masa de Craciun care poate fi un succes pentru toti musafirii. Astfel, vei pregati aceeasi mancare pentru toata lumea si iti va fi mai usor. Prietenul tau vegetarian va fi recunoscator pentru atentia ta, iar ceilalti nici nu-si vor da seama ce mananca.

Iata doua recomandari:


Serveste aperitivul cu bucatele de paine prajita. Toata lumea va fi multumita de preparatul tau vegetarian.
 

4 Pregateste o supa cremoasa , de legume
 

Incalzeste-ti musafirii cu o supa usoara, de legume. Exista numeroase legume din care poti obtine o supa delicioasa, asa ca fii creativ!

Iata doua recomandari:

5 Pregateste un fel pricipal vegetarian
 

In ceea ce priveste felul principal al unui meniu vegetarian, poti sa te bazezi pe tofu, legume, seminte si condimente. Fa snitele din soia sau un tofu prajit. Poti face legume umplute cu orez sau sarmale pentru vegetarieni. Daca ai nevoie de o garnitura vegetariana, incearca un piure. Prepara-l din cartofi, cu margarina vegetala si lapte de soia. Sau alege o garnitura de cartofi condimentati cu salvie, rozmarin sau oregano.

Iata cateva exemple de preparate:

6 Pregateste un desert vegetarian


La desert, poti folosi in prajituri sau placinte margarina vegetala in locul untului. Fa prajituri sau placinte cu diverse fructe. Pentru vegetariani se pot face chiar si cozonaci. Iata aici o reteta:

Cozonac pentru vegetarieni
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului