Sfaturi culinare

#platou #carne #preparat # platou taranesc # mancare traditionala

Cum sa faci un platou taranesc traditional

Platoul taranesc constituie un preparat de succes cu orice ocazie. Fiind vorba despre o , poate fi preparata in momentele de sarbatoare, la aniversari sau sarbatori religioase sau cu alte ocazii. Avantajul principal consta in faptul ca un astfel de platou traditional contine atat preparate vegetariene, cat si multe produse pe baza de carne, fiecare putand sa gaseasca ceva pe plac. In plus, combinatiile sunt nenumarate, iar platoul este gata in numai cateva minute.

Cum faci, insa, pentru ca acest fel de mancare sa aiba coerenta, sa fie aspectuos si sa eviti combinatiile nepotrivite? Iata in continuare cum se prepara un platou traditional romanesc:
 

1. Produse din carne
 

Orice platou romanesc trebuie sa contina neaparat produse traditionale din carne. Se folosesc, de obicei, bucati de slanina, caltabos, carnati, toba, , lebar , sorici, sunculita taraneasca etc. Bucatile de carnati (inclusiv toba, lebarul etc) pot fi taiate si prinse cu scobitori. Slanina se poate cresta si da usor prin boia.
 

2. Produse din branza
 

Foloseste branzeturi traditionale, precum urda, casul, branza de oaie, telemeaua de vaca. Taie branza cubulete sau dreptunghiuri.
 

3. Verdeata si legume
 

Verdeata joaca un rol important intr-un platou traditional. Opteaza pentru rosii, ardei grasi, masline negre , ceapa verde si ceapa rosie, marar, patrunjel etc.

4. Combina
 

Foloseste platouri mari, din lemn, pentru ca platourile taranesti sa fie cat mai aspectuoase. Pune produsele din carne pe frunze de salata verde care au fost spalate si sterse in prealabil. Aseaza alaturi branza, rosiile, ceapa si restul cruditatilor.

Pregateste, pe langa aceste preparate, ardei umpluti cu o crema de branza, cu , din sunca de praga umplute cu salata de cruditati, rulouri de cascaval umplute cu salata de etc. Se pot prepara si mini frigarui, pe scobitori sau bete scurte de frigarui. Amesteca ceapa cu rosiile, branza, kaizerul si maslinele.

Nu uita sa servesti aceste platouri taranesti cu tuica sau palinca si cu felii de paine taraneasca din cartofi.
 

Sursa foto: catering-cristinne.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare