Zaharul aromat este un preparat de casa, ideal pentru a da un plus de savoare bauturilor si deserturilor. Un astfel de preparat se face usor si este de efect. Il poti folosi atat in bucatarie, la gatit, cat si ca obiect decorativ.
Iata in continuare cum sa faci :
1. Stabileste la ce folosesti zaharul aromat
Zaharul aromat poate fi folosit cu succes pentru ceai si cafea sau presarat peste prajituri, biscuiti si alte deserturi, in loc de zahar granulat obisnuit.
2. Stabileste ingredientele folosite
Fa un zahar aromat care sa fie pe gustul tau. Foloseste portocale, lamai, pastai de vanilie sau crengute de .
3. Pregateste cojile de condimente
Daca folosesti citrice, pune-le la uscat cateva saptamani, pentru ca acestea sa-si elibereze aromele. Pastreaza in acelasi mod crengutele de lavanda sau vanilia. Aromele vor fi mai puternice si mai bune pentru a fi amestecate cu zaharul.
4. Respecta retetele
Retetele pentru zahar aromat sunt destul de simple. In cazul zaharului cu aroma de portocala, se foloseste o cana si un sfert de coaja rasa de portocala la o cana de zahar. Coaja se usuca pana cand dispare orice urma de suc din ea, apoi se amesteca cu zaharul si se inchide ermetic.
Pentru lavanda, este suficient sa pui zaharul intr-un recipient care poate fi inchis ermetic si sa asezi peste granulele de zahar un saculet cu flori si frunze de lavanda. Se acopera saculetul cu zahar si se inchide recipientul.
Poti face zahar aromat si dintr-un amestec de vanilie si lavanda. Se foloseste o pastaie de vanilie, 2 saculeti cu 2 linguri de flori proaspete de lavanda si 4 cani de zahar. Pastaia se taie in bucatele si se amesteca cu zaharul. Pune putin zahar in recipient, adauga un saculet de vanilie, apoi toarna si spre final, aproape de suprafata, mai pune inca un saculet. Sigileaza si depoziteaza cateva saptamani inainte de folosire.
5. Este bine sa stii
Pastreaza zaharul intr-un recipient inchis ermetic. In cazul zaharului aromat cu fructe, acesta se pastreaza la frigider. In cazul zaharului cu lavanda, acesta trebuie depozitat intr-un loc intunecos si rece.
Daca zaharul face cocoloase, agita recipientul mai des, inainte de a folosi continutul.
Sursa foto: mikemaniaci.com