Sfaturi culinare

#fierbere #fructe de mare #scoici

Cum sa fierbi scoicile

Retetele pe baza de pot constitui preparate extrem de savuroase, daca sunt respectati pasii de pregatire. Alegerea, spalarea si fierberea scoicilor sunt etape esentiale in reusita mancarii respective. Iata asadar cum sa fierbi scoicile:

1 Asigura-te ca folosesti scoici proaspate
 

Scoicile pe care le folosesti trebuie sa fie proaspete. Alege scoicile inchise. Daca exista totusi si scoici deschise, acestea ar trebui sa se inchida la un simplu bobarnac in cochilie.
 

2 Spala foarte bine scoicile
 

Multa lume nu mananca scoici doarece a avut deja o experienta neplacuta cand s-a trezit ca rontaie nisip , ramas in scoicile care nu au fost spalate corespunzator. De aceea, spalarea lor si eliminarea oricarui fir de nisip este o etapa esentiala, care trebuie facuta inainte de fierbere.

Inainte sa le pregatesti, pune-le in rece si foloseste o perie de bucatarie cu care sa cureti bine cochilia. Este indicat sa le speli in apa cu sare, intr-o sita si sa le tii sub un jet de apa oricat este necesar.
 

3 Fierbe scoicile

Aseaza scoicile intr-o cratita, cu marginile cochiliei in jos. Adauga apa, acopera cu un capac si lasa-le pe foc  pana cand cochiliile se deschid. La 450 gr de scoici trebuie sa torni o jumatate de cana de apa.

Scoicile se lasa la fiert in jur de 15 minute, insa depinde de situatie. Daca majoritatea s-au deschis si unele au ramas inchise, pe acestea din urma trebuie sa le arunci.

Apoi, poti sa extragi carnea din cochilii si sa o folosesti pentru preparatul tau culinar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului