Sfaturi culinare

#para #sfaturi culinare #pere #retete pere

Cum sa folosesti perele in bucatarie

De la sfarsitul verii pana tarziu in iarna, perele constituie un aliment de sezon. Aceste fructe simple si dulci servesc la prepararea a numeroase feluri de mancare. Poti gati cu pere mancaruri atractive pentru cei mici, sucuri proaspete pentru intreaga familie sau deserturi elegante atunci cand ai musafiri .

Tipuri de pere in functie de reteta

Cand vrei sa pregatesti un anumit tip de mancare, este recomandat sa alegi si perele potrivite. In stare proaspata, variantele bune sunt in general Comice, Bartlett, Anjou. Pentru retetele de pere gatite poti alege pe cele Bosc, Seckel, Anjou.

Modalitati de a gati perele

Cea mai simpla modalitate de a gati perele este sa le fierbi. Poti folosi un sirop din zahar sau un amestec de sirop de zahar cu vin. Perele pot fi fierte decojite sau intregi, taiate sau nu. In aproximativ jumatate de ora, o para este gata. Scoate-o din lichidul fierbinte si las-o la racit pe o farfurie, pana ajunge la temperatura camerei.

Combina perele cu branzeturi de calitate. O para fiarta, servita cu parmezan sau cu branza albastra , poate fi o gustare perfecta. In salatele cu branza albastra, perele sunt adesea folosite. Incearca o gustare din pere cu rozmarin sau niste pere la gratar cu condimente.

Pentru dulciuri, perele in sos caramel sau de ciocolata sunt alte posibilitati. Foloseste perele in prajituri si tarte cu migdale sau nuci. Incearca o tarta cu pere sau o tarta cu ciocolata si pere.

Pe langa fierbere, perele se pot praji in tigaie sau pregati pe grill.

In cazul felurilor principale, perele sunt folosite pentru a pune in evidenta carnea. In special carnea de porc se serveste cu un piure de pere si dovlecel.

Perele taiate se oxideaza rapid, asa ca este recomandat sa fie stropite cu zeama de lamaie pentru a preveni innegrirea acestora.

In cazul bauturilor, perele poti fi utilizate alaturi de alte fructe pentru a obtine sucuri naturale . Incearca un suc de pere si piersici.

Perele care nu sunt foarte coapte isi pastreaza mai bine forma atunci cand sunt gatite.


Sursa foto: freepik.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete