Sfaturi culinare

#sanatos #sfaturi culinare #gatit #mancare sanatoasa # gatit sanatos

Cum sa gatesti mai sanatos

Mancarurile usoare si gatitul adecvat reprezinta cheia unui stil de viata sanatos . Nu este greu sa inveti sa gatesti sanatos. Gatitul sanatos reprezinta un element de baza in ceea ce priveste dieta si forma fizica in care esti. Odata ce inveti noi metode de a pregati o mancare sanatoasa, vei putea sa experimentezi, incercand diverse retete delicioase.

Pentru a substitui cu succes alimentele bogate in grasimi si mancarurile procesate cu ingrediente simple si sanatoase, este bine sa stapanesti cateva tehnici de gatit . Iata ce poti face in acest sens:
 

1. Citeste eticheta
 

Unul dintre cele mai simple ghiduri pentru o viata sanatoasa este sa citesti eticheta produselor alimentare pe care le consumi. Chiar si o paine simpla poate sa contina tot felul de aditivi alimentari si chiar coloranti, lucruri care poate nu ti-ar trece prin cap atunci cand pui painea in cosul de cumparaturi.
 

2. Gateste mai mult mancare de casa
 

Mancarea gatita in casa este de cele mai multe ori mai sanatoasa decat semipreparatele si mancarea cumparata gata facuta. Chiar si atunci cand faci paine de casa stii precis ce ingrediente pui in aluat. In plus, poti avea paine oricand, daca folosesti un aparat de facut paine si nu mai trebuie sa citesti etichetele produselor din magazin. Cu un sac de faina vei putea face multa paine de casa. Acest preparat trebuie insa consumat cu moderatie, pentru ca poate ingrasa la fel de mult ca unul cumparat.

Prefera sa iei la serviciu sau sa pui in pachetelul pentru scoala preparate facute in casa. Renunta la chipsuri, cornuri , biscuiti si alte substitute cu care incerci sa-ti potolesti foamea.
 

3. Redu cantitatea de grasime
 

Foloseste branza degresata si lapte degresat in loc de produsele obisnuite. Foloseste o cantitate foarte mica de ulei pentru a praji ceva si redu mancarurile care se prepara prin prajire. Poti folosi, in schimb, steamerul, pentru a pregati mancarea la aburi. Proprietatile alimentelor se vor pastra mai bine si nu va mai fi nevoie de ulei. In ceea ce priveste salatele, inlocuieste uleiul cu alte ingrediente pentru dressing, precum apa, zahar, suc de lamaie etc. In ceea ce priveste sosurile, in loc de grasime poti folosi tofu, lapte de soia, ceapa si usturoi etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare