Sfaturi culinare

#mancare #sfaturi culinare # mancare vegana

Cum sa gatesti mancare vegana

Pregatirea unor mancaruri vegane poate fi o adevarata provocare pentru cineva lipsit de experienta. Acest lucru se intampla din cauza numerosilor factori de care trebuie sa se tina cont.

Un prim factor, esential, este ca produsele de origine animala trebuie sa fie inlocuite cu produse din plante. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa se cunoasca modalitatile de substituire.

Un al doilea factor in reprezinta obtinerea unei mancari vegane pornind de la o reteta obisnuita, ca de exemplu, hamburgerul.

Un al treilea factor este reprezentat de nevoia de a gati sanatos, pentru a pastra un echilibru fata de nutrietii de care are nevoie orice organism.

Iata cum se poate pregati mancare vegana , gustoasa si hranitoare:


Produsul central al unui preparat acasa .ro/ acasa .ro/vegan" title="vegan">vegan " title="vegan">vegan


Daca in mod obisnuit, un fel de mancare are ca vedeta bucata de carne, in cazul preparatelor vegane, ingredientul cel mai important trebuie sa fie unul de provenienta vegetala: fasole, cereale integrale, zarzavat, fructe etc. Gandeste felul principal astfel incat ingredientul vegetal sa fie in centrul atentiei si apoi vezi cu ce s-ar potrivi.
 

Gaseste inlocuitori pentru ingredientele obisnuite


In mod normal, pentru a coace ceva in cuptor, pentru micul dejun cu cereale sau o cafea ai nevoie de lapte. Inlocuieste-l cu lapte vegan, lapte din soia, migdale, orez etc.

Daca vrei sa faci un fel de lapte batut in varianta vegana, amesteca o cana de lapte vegan de cumparat cu o lingura de otet de cidru si lasa-l la prins. Pentru lapte condensat, amesteca tofu matasos cu lapte vegan si zahar.

Branza poate fi inlocuita cu miez de avocado, avand aceeasi textura cremoasa si un continut de grasime pe masura. Pentru unt, poti folosi ulei de masline extravirgin, ulei de nuca de cocos sau uleiuri vegane. Daca faci prajituri si trebuie sa folosesti oua, o varianta este sa amesteci tofu matasos cu suc de mere.


Atentie la detalii


Daca ai la masa si invitati vegani, vorbeste cu ei de dinainte si stabileste posibile feluri de mancare. Este mai bine sa fii in tema decat sa apara probleme in timpul mesei. Ustensilele de bucatarie folosite pentru restul mancarii (cea cu produse de origine animala) nu trebuie sa fie folosite si pentru mancarea vegana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare