Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #mancare eco #mancare dietetica

Cum sa gatesti o mancare mai sanatoasa si mai dietetica

Se spune despre bucatarii francezi si despre frantuzoaice ca nu se ingrasa niciodata. Acestia au cateva secrete care le permit sa-si pastreze silueta. Inspira-te din gastronomia franceza pentru a gati o mancare mai sanatoasa si mai dietetica pentru tine si familia ta.

1. Inspiratie mediteraneana

In loc de carne si grasimi grele, bucataria franceza se inspira din cea mediteraneana. Foloseste peste, ulei de masline si legume proaspete. Incearca o reteta de peste in crusta de parmezan. Fructele de mare sunt reprezentative pentru bucataria Frantei si constituie un exemplu bun de ingredient mediteranean. Incearca o reteta de scoici in vin cu plante aromatice.

2. Portii mai mici

Nu este cazul sa asezi un bob de mazare pe un platou si sa incerci sa te pacalesti ca este suficient. Dar bucataria franceza te invata sa micsorezi cantitatea de mancare pe care o consumi, in special atunci cand este vorba despre un preparat greu, precum foie gras. Un exemplu de preparat foarte gustos, din care insa mananci putin, este platoul frantuzesc cu branzeturi si fructe. Este mai putin satios decat un desert obisnuit, arata excelent si are un gust grozav. Afla Cum sa faci un platou de branzeturi.

3. Gateste legumele "au naturel"

Pentru a pastra nutrientii din legume, gateste-le folosind cat mai putina grasime. Poti fierbe putin legumele in loc sa le faci sote. Acopera oala cu un capac pentru a pastra aromele inauntru. Pune cat mai multe legume la felurile preparate. Incearca o reteta de sparanghel cu lamaie si menta.

4. Ingrediente naturale

Apleaza la produsele bio, cumpara de la tarani sau fa in asa fel incat mare parte a alimentelor cumparate sa fie unele naturale. In loc sa cumperi sosurile din magazin, pregateste-le in bucatarie in cantitatea de care ai nevoie. Sosul pesto, maioneza, sosul de rosii sunt cateva preparate care sunt mai sanatoase gatite in casa decat cumparate. Acestea din urma contin o cantitate prea mare de zahar sau conservanti .

5. Sare si zahar

Este greu sa micsorezi cantitatea de zahar si sare din mancare atunci cand gustul are de suferit. De aceea, tot ce poti face este sa inlocuiesti aceste ingrediente cu fructe, miere si plante aromatice .

6. Micul dejun

Incearca un mic dejun frantuzesc . Acesta este unul foarte simplu, compus dintr-un corn si o ceasca de cafea sau un suc natural. Pentru un mic dejun copios si sanatos, pregateste o omleta frantuzeasca.

Foto: enjoyfrance.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare