Sfaturi culinare

#cartofi prajiti sanatosi #metode prajire cartofi #cartofi prajiti #sfaturi culinare #calorii #condimente cartofi prajiti

Cum sa mananci cartofi prajiti fara sa te ingrasi. 4 trucuri istete in prepararea lor

Cartofii prajiti sunt, pentru multe persoane, pacatul culinar suprem, care detroneaza pana si ciocolata sau dulciurile. Dar, cu grija la silueta si la acul cantarului, aceste preparate blamate pentru caloriile si riscurile pe care le atrag asupra sanatatii au devenit marul interzis in meniul tau? Noi dam frau liber la mancat cartofi prajiti fara riscul ingrasarii! Iata cele patru trucuri ce ii transforma in mancaruri prietenoase cu dieta si sanatatea!

1. Foloseste cuptorul

Crezi ca doar prajirea cartofilor in baie de ulei este gustoasa? Incearca o varianta sanatoasa, mai putin calorica si la fel de delicioasa precum cartofii prajiti in friteuza sau tigaie. Pune o foaie de copt intr-o tava, asaza cartofii spalati si scursi de apa. Stropeste-i cu ulei de masline, sare si alte condimente preferate si baga-i la cuptor, la foc mediu, pana cand se rumenesc si devin crocanti.

2. Prajeste-i in aparate de gatit fara ulei

Exista o multime de aparate electrocasnice moderne care pot fi folosite pentru a gati alimentele mai gustos, dar si mai sanatos. Opteaza pentru aparate care necesita o singura lingura de ulei la prajirea cartofilor si vei descoperi ca acest preparat poate fi savuros si atunci cand nu este preparat in baia traditionala de ulei.

3. Adauga cartofii doar in ulei bine incins

Daca totusi, nu te poti dezice de varianta traditionala, de prajire in ulei sau friteuza, este important sa respecti cateva reguli, care te ajuta sa le scazi continutul de grasime si calorii. Una dintre ele consta in momentul adaugarii lor in tigaie pentru prajire. Este important sa adaugi cartofii in momentul in care uleiul este foarte bine incins, pentru a evita patrunderea grasimii in interiorul lor.

Atentie insa: temperatura uleiului nu trebuie sa depaseasca 180-220 de grade Celsius, intrucat de la 220 de grade in sus, se produc schimbari chimice care intoxica organismul si ataca sanatatea.

4. Scoate-i pe servetele de hartie

Un alt truc ce diminueaza cantitatea de grasimi din cartofii frantuzesti consta in eliminarea excesului de grasime care ajunge in farfurie, dupa scoaterea lor din tigaie. Scoate-i pe servetele de hartie si vei ajuta la indepartarea unui numar considerabil de calorii din continutul acestora.

Sursa foto: inari-hof.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului