Sfaturi culinare

# pastrare alimente #depozitare alimente #alimente #ambalaj alimente #sfaturi culinare

Cum sa pastrezi alimentele proaspete mai mult timp. 12 trucuri uimitoare

Frigiderul si camara sunt spatiile care ofera cele mai bune conditii pentru depozitare a alimentelor. Insa exista si cateva trucuri de ambalare si pastrare a acestora, care pot face diferenta in privinta termenului de valabilitate. Descopera cateva dintre cele mai interesante, rapide si istete trucuri care iti salveaza bugetul si te ajuta sa te bucuri de alimente proaspete mai mult timp!

1. Daca este tinuta in folie de aluminiu, telina rezista pana la 5 saptamani fara sa se altereze.

2. Tine morcovii, albitura si sfecla in ladite cu nisip, in spatii intunecate, uscate si reci si vor rezista luni de zile.

3. Spala fructele de padure cu otet indoit cu apa inainte de a le pune in frigider si vei preveni mucegairea lor.

4. Pastreaza fursecurile si prajiturelele in pungi de plastic, impreuna cu o felie de paine, intrucat le ajuta sa ramana proaspete si fragede mai mult timp.

5. Dupa taiere, avocado este aproape compromis, daca nu este consumat tot, intrucat se innegreste foarte repede si se altereaza chiar daca este tinut la frigider. Insa daca este depozit intr-o caserola, impreuna cu o jumatate de ceapa, avocado rezista fara sa se innegreasca timp de doua, trei zile.

6. Tine ciupercile in pungi de hartie, pentru a preveni formarea mucegaiului.

7. Daca vrei ca sparanghelul sa reziste cel putin o saptamana, pune-l intr-un borcan cu apa si acopera-l cu o punga de plastic.

8. Tine stafidele sau fructele confiate/uscate in borcane inchise ermetic si vei preveni uscarea lor.

9. Pastreaza cutiile de cereale in frigider, pentru a combate rancezirea.

10. Daca te-ai saturat ca salata verde sa se inmoaie sau sa se vestejeasca rapid, atunci imbrac-o in prosop de hartie inainte de a o pune in punga si de a o baga in frigider.

11. Nu atinge branza direct cu mana atunci cand o tai. Se pare ca bacteriile si germenii care ajung de pe piele pe branza o strica mai repede. De asemenea, asezarea unui cub de zahar in cutia cu branza din frigider previne alterarea acesteia.

12. Infasoara coditele bananelor in folie alimentara de plastic si vor rezista mai mult timp.

Sursa foto: lockerdome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului