Sfaturi culinare

#pregatire masa #mic dejun #cum sa #cina #pranz

Cum sa pregatesti masa ca un profesionist

Cand ajungi acasa de la serviciu, poate fi incomod sa te apuci de pregatirea cinei, insa, daca stii cateva trucuri, iti poti usura munca foarte mult. Invata sa planifici lucrurile ca un profesionist si sa iti faci viata mai furmoasa cu sfaturile de mai jos.

Pregatirea mesei

Pregatirea mesei poate insemna organizarea ramasitelor de la micul dejun sau de la pranz pentru a obtine o cina usoare, sau prepararea unei mese noi. Pregatirea mesei iti va lua mai putin timp daca:

  • Pregatesti cantitati mai mari in weekend din acelasi produs si il congelezi in cutii etanse, bine portionate, pentru utilizarea ulterioara;
  • Pregatesti mese individuale in containere si le congelezi, astfel incat sa necesite doar incalzirea inainte de consum.

Pregateste ingredientele din timp

Pregateste-ti din timp ingredientele necesare, gata tocate, feliate sau gatite, congeleaza-le si foloseste-le ulterior in retete.

Invata sa te organizezi

Gatitul te poate ajuta sa economisesti timp si bani, deoarece vei cumpara doar ingredientele si le vei gati acasa. Multi oameni prefera sa gateasca in weekend, cand au mai mult timp, decat sa se streseze in cursul saptamanii.

Gatirea meselor sete un obicei sanatos si te poate ajuta sa iti mentii silueta si chiar sa slabesti, daca este necesar. Acest lucru este posibil pentru ca iti poti seta mesele in avans si nu va trebui sa apelezi la fast food-uri sau mancare nesanatoasa.

Aprovizioneaza-te cu vasele necesare pentru depozitarea alimentelor

Inainte de a incepe, este recomandat sa te aprovizionezi cu recipiente de depozitare pentru alimente, etanse si reutilizabile. Foloseste cele mai bune recipiente pentru depozitare, asigurandu-te astfel ca alimentele gatite nu se deterioreaza si isi pastreaza savoarea, prospetimea si calitatile. Alege vase transparente, cu divizionari detasabile care sa te ajute sa personalizezi mesele. Vei avea nevoie de mai multe seturi de vase pentru depozitare, de dimensiuni variate. Poti alege vase de sticla pyrex care sunt recunsocute pentru durabilitate si pentru faptul ca se pot congela sau baga in cuptor.

Pregatirea gustarilor dintre mese este la fel de importanta ca pregatirea mesei si vei avea nevoie de borcane cu capac pentru stocare.

Vei avea nevoie de retete culinare

Dupa ce te-ai inarmat cu echipamentul necesar, poti incepe sa pregatesti mesele. Pentru a obtine retete, este suficient sa google-esti dupa ele. Vremea cratilor de bucate si a testarii retetelor a trecut. Mediul online este o sursa incredibila de retete si, totodata, de comentarii venite din partea celor care le-au incercat. Le poti gasi organizate dupa toate criteriile posibile: retete de post, retete cu carne, retetet cu paste, retete cu cartofi, etc.

Invata sa gasesti retete pe care le poti face rapid, cu ingredientele pe care le ai deja

Fa un mic inventar prin camara si vezi de ce ingredinete dispui - cu siguranta vei gasi o reteta savuroasa pe care sa o poti realiza doar cu ce ai acum la indemana, fara a mai fi necesar sa pleci la cumparaturi. Insa, fa-ti un obicei din a te aproviziona periodic cu ingrediente de baza cum ar fi - paste, orez, radacinoase, ceapa, usturoi, condimente, faina, malai, gris, suc de rosii, legume congelate, etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului