Sfaturi culinare

#pregatire bucate #pranz #sfaturi culinare #mic dejun #brunch

Cum sa pregatesti un brunch

Cand te trezesti mai tarziu intr-o zi libera sau cand ai musafiri intre prima oara si pranz poti sa pregatesti un Brunch gustos si atractiv. Brunch este un termen aparut in secolul al XIX-lea si defineste un tip de masa care reprezinta o combinatie de mic dejun si pranz. Cu putina imaginatie, folosind ingredientele pe care le ai in casa si cu o vesela si tacamuri atractive, poti sa pregatesti un brunch apetisant.
 

1. Pregateste vesela si accesoriile
 

Pentru brunch este potrivita o vesela si tacamuri care se folosesc in general la micul dejun. Este bine sa aiba un aspect proaspat, vesel, nepretentios. Foloseste cesti de cafea cu forme speciale, pentru un plus de personalitate, o tava usor de manevrat si accesorii cu motive naturale: flori, fructe etc.
 

2. Combinatii pentru brunch
 

Un bruch este de obicei o masa copioasa sau, cel putin, indestulatoare. Poti combina alimentele care se consuma crude (reci) cu cele gatite la foc.

Daca vrei un brunch elegant, bazeaza-te pe un stil frantuzesc : branza Brie, menta, spanac, zmeura , nuci prajite. Pentru amatorii de fructe se poate face o combinatie de pepene galben cu piersici si mandarine, asezate in castroane colorate.

Pentru carnivori, la brunch se pot servi sunca prajita, carnati si diverse mezeluri.
 

3. Ce paine folosesti pentru brunch
 

Foloseste briose, paine prajita, paine de casa si croissante pentru a intregi acest brunch. Poti pune intr-o tigaie o compozitie de unt, lapte si oua batute, apoi sa prajesti in aceasta compozitie cateva felii de paine, pentru a le servi la brunch.
 

4. Ce bauturi folosesti pentru brunch
 

In ceea ce priveste bauturile, tot din fructe poti face un suc natural combinat. Stoarce cateva portocale, mere si rosii pentru o bautura energizanta. Pregateste un shake de fructe sau de ciocolata, spre deliciul copiilor.

Daca vrei sa servesti ceva cu alcool, pregateste bauturi slabe, precum Bloody Marry sau cocktail Mimoza cu sampanie. Nu uita sa servesti cafea, de preferinta una cat mai simpla, fara prea multe adaosuri. Poti sa o combini insa cu lapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare