Sfaturi culinare

#branzeturi #sfaturi culinare #platou branzeturi #pregatire platouri

Cum sa pregatesti un platou special cu branzeturi

In ultimii ani, platourile cu branzeturi si fructe fac parte din meniurile speciale pentru petrecerile romanesti, gratie rafinamentului specific acestui tip de aperitive.

Daca astepti cativa musafiri si vrei sa ii impresionezi, poti pregati si tu un platou special cu branzeturi, pe care sa il servesti inainte de felul principal. Iata de ce trebuie sa tii cont!


1. Mizeaza pe varietate

Alege cat mai multe tipuri de branzeturi, care sa fie pe placul tuturor invitatilor. Amesteca branzeturi din mai multe tipuri de lapte (oaie, capra, vaca, ren, bivolita), din tari diferite (Franta, Italia, Norvegia) sau cu texturi variate.


2. Serveste-le alaturi de alte alimente

Gandeste-te din timp alaturi de ce alimente pot fi servite branzeturile. O idee practica de care poti tine cont este sa servesti branzeturile alaturi de biscuiti sarati, sticks-uri sau bruschete de paine. O alta combinatie delicioasa este cea in care servesti branzeturile alaturi de fructe, precum mere, pere, struguri, pepene sau ananas.


3. Pregateste branzeturile

Pentru a te bucura de aroma si textura speciala a branzeturilor, scoate-le din frigider cu minimum o jumatate de ora inainte sa le servesti. Astfel, acestea se incalzesc usor si sunt mult mai gustoase.

Sursa foto: rachelvoorhees.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului