Sfaturi culinare

#retete bors #preparare bors #bors #sfaturi culinare

Cum sa prepari bors acasa

De ce sa dai bani pe bors din comert cand il poti prepara acasa? Borsul are multiple beneficii: scade tensiunea arteriala, reduce colesterolul, previne infarctul miocardic si este un bun detoxifiant pentru organism.

Potrivit unu studiu efectuat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC), asupra borsului la plic, din comert, s-a demostrat ca acestea contin numerosi aditivi alimentari periculosi pentru sanatate.

Borsul poate fi preparat foarte usor de orice gospodina. Iata reteta!

Ingrediente pentru bors

  • 500g tarate de grau
  • 100g paine neagra
  • 3 linguri malai
  • 5 litri apa
  • 1 legatura leustean
  • 1-2 crengute de visin (optional)

Cum se prepara borsul

Adauga jumatate din cantitatea de tarate si painea sfarimitata bine intr-o oala emailata cu capac, ce are o capacitate de minim 7 litri. Umezeste bine continutul si lasa-l timp de doua zile la dospit, la temperatura camerei.

Dupa doua zile se adauga restul de tarate, malaiul, leusteanul si crengutele de visin. Toarna peste acestea 5 litri de apa calda. Amesteca zilnic de minim 3 ori, cu ajutorul unei linguri de lemn. Borsul este gata in momentul in care lichidul se lipezeste.

Toarna borsul obtinut in sticle de sticla, curate si pastreaza-l la frigider.

Sursa foto: blogculegume.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete