Ingrediente pentru paine
- 1 kg de faina
- 75 g drojdie proaspata
- 1 lingurinta de sare
- 1 lingurita rasa de zahar
- 50 g de unt sau ulei de masline
- 500 ml apa
Cum se prepara painea
Intr-un castron incapator adauga drojdia, sarea, zaharul si toarna putina apa calduta. Dupa ce drojdia s-a topit adauga faina cat sa se ingroase putin. Las-o la dospit.
Intre timp adauga restul de faina intr-un castron. Fa un crater in mijloc si adauga untul si maiaua preparata anterior, dupa ce a stat in prealabil 5-10 minute la dospit. Framanta totul foarte bine si adauga treptat cate putina apa. Cand aluatul este gata trebuie sa nu se lipseasca de maini si sa fie ferm.
Pune aluatul in forma in care doresti sa-l coci si lasa-l sa se dospeasca la caldura timp de 30 de minut, apoi adauga-l la cuptorul incins si coace-l timp de 45-60 de minute.
Sursa foto: thebakerchick.com