Sfaturi culinare

#preparare lipii libaneze #preparare lipii # lipii libaneze #lipii

Cum sa prepari cele mai bune lipii libaneze la tine acasa

Lipiile libaneze sunt delicioasa cand sunt consumate proaspete. Merg de minune alaturi de salate sau de preparatele cu carne. Stiai insa ca le poti prepara, fara sa depui prea mult efort? Iata cat este de usor!

Ingrediente pentru lipii libaneze

  • 420g faina alba
  • 250ml apa calda
  • 30g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • ½ lingurita sare

Cum se prepara lipiile libaneze

Intr-un castron sfarama drojdia, adauga zaharul si cateva linguri de apa calda peste. Amesteca bine si adauga treptat faina pana obtii o maia consistenta. Las-o sa creasca.

Intre timp, intr-un bol incapator adauga faina si sarea si amesteca-le bine. Adauga maiaua crescuta si putina apa si amesteca usor cu o lingura. Adauga cate putina apa pana continuand sa amesteci pana cand obtii o coca elastica, nelipicioasa. Scoate apoi coca pe un platou de lucru si framant-o bine cu mainile, pana devine pufoasa.

Pune apoi aluatul intr-un bol curat, presarat cu faina si acopera-l cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-l la dospit timp de doua ore.

Framanta coca usor si formeaza un rulou din care sa tai felii de aproximativ 5 cm grosime. Formeaza bilute din fiecare felie de aluat si intinde-le pe o suprafata pudrata cu faina. Acestea nu trebuie sa aiba mai mult de 5 mm grosime. Aseaza apoi lipiile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la dospit 10 minute, acoperite cu un prosop curat.

Coace lipiile la cuotorul incins la 200oC timp de aproximativ 4-6 minute. Lipia este gata cand este umflata foarte bine. Timpul de coacere poate diferi de la un cuptor la altul.

Serveste lipiile calde alaturi de preparatele preferate.

Sursa foto: thesidetalk.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului