Sfaturi culinare

#rulada # retete porc #rulada porc #saturi culinare #retete rulada

Cum sa prepari o rulada de porc cu crusta delicioasa

Rulada de porc cu crusta se prepara destul de simplu si este ideala atat pentru o cina in familie, cat si atunci cand organizezi o petrecere la care inviti cei mai buni prieteni. Se poate servi ca aperitiv, dar si alaturi de garnituri delicioase din cartofi, ciuperci sau diferite tipuri de salate. Iti prezentam modul de preparare a unei rulade de porc cu crusta delicioasa.


Ingrediente

  • un muschi de porc
  • 3-4 felii bacon
  • 2 lingurite de boia
  • 3 frunze de dafin
  • 500 ml vin rosu
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • unt
  • ulei de masline


Mod de preparare

Pentru a obtine o rulada cu un aspect placut este important ca muschiul de porc sa se taie pe lungime, in asa fel incat, dupa ce va fi impachetat, sa arate ca la inceput. Dupa ce muschiul a fost taiat, se adauga feliile de bacon, cu usturoi si pesmet si se stropeste cu putin unt topit.

Se ruleaza si se prinde cu ata alimentara. Pentru a indeparta excesul de grasime, carnea de porc se da prin sare si se pune la frigider, descoperita, peste noapte. Astfel, este indepartat excesul de grasime si carnea se va prepara mai usor si va deveni mai crocanta.

A doua zi, dupa ce se scoate de la frigider, se indeparteaza excesul de sare, se prajeste putin muschiul intr-o tigaie, pana se rumeneste, fara a fi intepat cu furculita.

Separat, se amesteca cele doua lingurite de boia cu piper, sare si ulei de masline pana cand se obtine o pasta.

Dupa ce muschiul s-a rumenit usor, se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga sosul si se pun 500 ml de vin rosu si 3 frunze de dafin. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste bine.

Dupa preparare, rulada se poate servi atat ca aperitiv, cat si alaturi de garnitura preferata.

Rulada se va taia foarte bine daca este rece. Nu trebuie uitata ata alimentara cu care a fost legat muschiul. Aceasta va trebui indepartata cu grija.

Se poate servi cu garnitura de ciuperci, cu piure de cartofi sau cartofi nature. Pentru a reincalzi rulada, se pune la cuptor pret de cateva minute.

Sursa foto: Homelife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare