Un bucatar american a dezvaluit care este secretul prepararii omletei perfecte. Pentru a obtine o textura pufoasa, cat mai placuta, trebuie ca omleta sa contina doua ingrediente importante.
Pe langa oua, care trebuie sa fie foarte proaspete, daca vrei sa obtii o omleta perfecta va trebui sa mai adaugi doua ingresiente importante.
Alton Brown, cercetator culinar, sustine in cartea sa, ”Everyday Cook”, ca trebuie sa adaugi o lingurita de maioneza si o lingura de apa pentru o omleta din trei oua. Asta inainte de a incepe sa bati ouale. De asemenea, pentru ca textura sa fie si mai pufoasa poti bate ouale cu ajutorul mixerului.
“Ouale batute sunt, in esenta, o emulsie. De ce sa nu le potentezi textura cu o alta emulsie? Daca pui doar putina, care oricum se dizolva in procesul de gatire, omleta nu va pastra gustul de maioneza”, spune Alton Brown in cartea sa.
Pentru o omleta perfecta, Alton Brown mai foloseste unt, in care prajeste preparatul, si pentru un gust desavarsit adauga in compozitia de oua sare si piper.