Ingrediente pentru gnocchi
- 800g cartofi
- 150g gris
- 70g parmezan ras
- 1 galbenus de ou
- 50g faina de grau
Cum se prepara gnocchi
Spala cartofii si coace-i la cuptorul incins la 160oC, timp de 40 de minute. Cand s-au copt, lasa cartofii sa se raceasca, apoi curata-le coaja.
Adauga cartofii intr-un castron incapator si striveste-i bine pana obtii un piure.
Peste cartifii pisati adauga grisul si parmezanul si amesteca totul foarte bine. La final incorporeaza galbenusul si framanta bine pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in mai multe bucati. Presara faina pe masa de lucru si formeaza o bila din fiecare bucata si din bila, utilizand miscari circulare, formeaza rulouri de 1 cm grosime. Taie apoi rulourile la dimensiunea de 2 cm lungime.
Cu ajutorul unei furculite, preseaza usor fiecare pasta, pentru a obtine forma traditionala de gnocchi.
Sursa foto: taste.com.au