Sfaturi culinare

#retete taitei de casa #taitei de casa #taitei

Cum sa prepari taitei de casa, absolut deliciosi, pentru supe perfecte

Vrei sa prepari taitei de casa deliciosi pentru preparatele tale? Indiferent ca-i folosesti in prepararea supelor sau in alte retete culinare, taiteii de casa vor fi mai deliciosi decat cei din comert. In plus sunt mai usor de preparat decat ai fi crezut.

Ingrediente pentru taiteii de casa

  • 500g faina
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita de sare

Cum se prepara taiteii de casa

Cerne faina intr-un casstron. Peste aceasta adauga sarea, uleiul si ouale si incepe sa framanti aluatul. Adauga cate putina apa continuand sa framanti aluatul foarte bine pana cand acesta se desprinde cu usurinta de pe maini. Nu adauga prea multa apa deoarece aluatul se va inmuia prea mult si nu va mai putea fi intins.

Atentie! Cantitatea de apa este aproximativa. Aceasta poate varia in functie de faina pe care o folosesti si de marimea oualor.

Imparte aluatul in patru parti egale si lasa-l 10 minute la rece. Scoate apoi cate o gramajoara de aluat si intinde-l bine pe o suprafata de lucru tapetata cu faina. Foaia de aluat trebuie intinsa cat mai subtire. Taie apoi fasii foarte subtiri de aluat cu ajutorul unui cutit.

Daca ai o masina de facut paste, atunci o poti folosi cu incredere pentru a obtine taitei perfecti.

Fierbe apoi taiteii in apa cu sare.

Sursa foto: theculinarycook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare