Sfaturi culinare

#mahmureala #cum sa scapi de mahmureala #alimente #ceaiuri #culinar #sfaturi culinare

Cum sa scapi de mahmureala cu alimentele din bucatarie

Ai baut aseara pana tarziu, ai amestecat bauturile si acum simti cum cazi prada mahmurelii? Ar trebui sa stii ca in casa ta exista cateva remedii pentru a mai scadea efectul pe care il are alcoolul asupra corpului tau.

1. Consuma mandarine

Le poti manca pur si simplu, pentru ca vor actiona asupra senzatiei de greata pe care o ai si iti vor oferi vitamine, de care organismul are nevoie dupa ce a avut de-a face cu alcoolul. Nu arunca nici o bucata de coaja, din cojile de mandarine ai putea face un ceai: cojile a doua mandarine se fierb in jumatate de litru de apa, impreuna cu doua lingurite de ghimbir proaspat ras.

2. Fa-ti o pulbere din coji de oua

Le poti folosi sub forma de pulbere, pe care sa o bei impreuna cu apa. Pulberea marunta o poti obtine fie cu ajutorul unei masini de maruntit cafeaua, fie pisand-o bine in vasul de lemn in care pisezi de obicei usturoiul. Ar fi bine insa ca inainte de a adauga cojile de oua sa speli bine vasul, astfel incat sa nu mai ramana gust sau miros de usturoi. Amestecul de pulbere pusa in apa va reduce durerile de stomac si de burta.

3. Consuma ceaiuri de anghinare, coji de banane, ceai verde sau coada soricelului

Prepara-ti un ceai din anghinare, ceai verde sau coada soricelului si indulceste-l cu miere. Anghinarea are un efect bun asupra ficatului, iar ceaiul verde si coada soricelului iti vor curata fierea si ficatul, care sunt cele mai afectate de consumul de alcool. Nu-ti fa prea mult ceai, pentru ca cel mai bine este sa il bei cald. Cel mai bine ar fi sa pui doua lingurite de planta la 300 de ml de apa clocotita.

Pentru a-ti prepara un ceai din coji de banane, ar trebui sa folosesti coaja de la o banana, pe care sa o pui la fiert in 500 de ml de apa. Inainte de a pune coaja la fiert, poti manca miezul, te va ajuta sa mai obtii cateva vitamine. Dupa primul clocot al ceaiului, da-l deoparte si bea-l fierbinte.

4. Mananca miere si fructe bogate in glucoza

Unii cercetatori spun ca glucoza are un efect bun asupra organismului afectat de un consum prea mare de alcool, de aceea recomanda consumul de fructe bogate in glucoza, precum rodiile si alte fructe dulci, dar si mierea de albine. De altfel, mierea este recomandata si inainte de a merge la o pretrecere unde stii ca vei bea mult.

5. Fierbe masline

Pune la fiert intr-un litru de apa un pumn de masline verzi, pe care in prealabil le-ai curatat de samburi. Odata cu maslinele adauga si o lingurita de zahar. Lichidul pe care il obtii trebuie sa-l bei in mai multe reprize, rece, cu inghitituri mici.

6. Acriturile de acasa si moarea de varza

Remediu clasic impotriva mahmurelii, acriturile sunt indicate a doua zi dupa o petrecere bogata in alcool. Moarea de varza, saramura de la muraturi, borsul de putina sau muraturile sunt alimente obligatorii in lupta impotriva mahmurelii, insa ar trebui sa fii atent/a sa fie murate in saramura, si nu in otet.

7. Cocktailuri

Poti incerca cocktailuri cu fructe si putin alcool. Cat timp organismul se va ocupa de noua cantitate de alcool pe care ai ingerat-o, fructele din cocktail isi vor concentra vitaminele in lupta cu alcoolul ramas in corp.

Ai putea incerca si un amestec de vitamine facut din: o banana, sase capsuni mari, doua linguri de miere, o cana de suc de portocale, 2 cani de lapte dulce, un sfert de lingurita de sare, o codita de nucsoara, o cana de suc de legume (rosii, morcovi, sfecla, patrunjel, telina, laptuca) pe care le-ai stors la storcator. Toate fructele si legumele se amesteca iar rezultatul obtinut se consuma pe parcursul unei zile. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului